НОВИНИ

Футболистите, които има какво да доказват през новия сезон

Пол Погба
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:52, 05.07.2022
Чете се за: 06:30 мин.
Спорт
Слушай новината

От футболисти, който разочароваха, докато бяха под наем през изминалия сезон, до състезатели, които почти не играха, "BBC" представя тези, които наистина се нуждаят от силна кампания.

Пол Погба

Пол Погба напусна Манчестър Юнайтед, като заяви, че иска да докаже на клуба, че е "направил грешка с освобождаването му". Френският национал, който е напът да се завърне в Ювентус, спечели световното първенство през 2018 г., докато на клубно ниво се отличи едва с Лига Европа и Купата на Лигата за период от шест години на стадион "Олд Трафорд". През последните си три години той вкара само осем гола.

Деле Али

Формата на Деле Али значително се понижи за последните четири години. В първите си три години в Тотнъм той отбеляза 46 попадения. Вместо да надгради, нивото на англичанина спадна, като за следващите три и половина години вкара едва 21 гола. "Шпорите" се разделиха с играча, като го предоставиха на Евертън без трансферна сума. При "карамелите" халфът не се разписа нито веднъж в 11-те си мача, като бе титуляр само веднъж.

Дони ван де Беек

Едва ли има по-добър вариант за Дони ван де Беек, от това бившият му мениджър в Аякс Ерик тен Хаг да поеме Манчестър Юнайтед. Футболистът има 110 мача и 32 гола под ръководството на треньора, преди да се присъедини към "червените дяволи". Под ръководството на Оле Гунар Солскяер нидерландецът има само четири титулярни мача в рамките на година и половина, преди да прекара разочароващ наем в Евертън. Този сезон халфът ще има отлична възможност да покаже, че Солскяер е грешал.

Били Гилмор

Наемът е предназначен да помогне на млад състезател да развие възможностите си, но репутацията на Били Гилмор вече е поставена под въпрос. Шотландецът изигра 22 мача за Челси като тийнейджър, а наемът в Норич трябваше да го усъвършенства. Националът обаче участва в едва 60% от мачовете на "канарчетата" без да се разпише. Той се нуждае от силен сезон, без значение дали ще остане в Челси.

Ромелу Лукаку

Завръщането на белгиеца в Челси бе разочарование. Той трябваше да бъде липсващото парче от пъзела, след като премина при лондончани за 97.5 млн. паунда. Въпреки че отбеляза 15 попадения, тимът не играеше според възможностите на футболиста, който често отсъстваше от състава. След като се завърна под наем в Интер, нападателят ще може да покаже на Томас Тухел какво можеше да има, ако бе изградил отбор около него.

Маръкъс Рашфорд

Силен сезон за Маръкъс Рашфорд ще докаже на критиците му, че работата му извън терена не влияе на представянията му с топка в крака. 24-годишният състезател привлече медийното внимание, след като през 2020 г. се бореше с правителството да осигури безплатен обяд за учениците по време на лятната ваканция. Тази година британските награди за книги отличиха книгата му "Ти си шампион" като книга на годината. Англичанинът обаче успя да вкара само пет гола през сезона, последният от които дойде през януари.

Дийн Хендерсън

В края на сезон 2020/2021 вратарят попадна в отбора на Англия за европейското първенство. Повиквателната дойде след общо три сезона под наем в Шрюсбъри и Шефилд Юнайтед. През миналия сезон той игра в едва три мача за "червените дяволи". Стражът се нуждае от добър сезон под наем в Нотингам Форест, ако иска да се конкурира с Дави Де Хеа в състава на "червените дяволи".

Александър Митрович

Твърде добър за Чемпиъншип, но не достатъчно класен за Висшата лига? За трети път в рамките на пет години Фулъм и Александър Митрович влизат в английския елит. През сезон 2018/2019 сърбинът отбеляза 11 гола, а две години по-късно той се отчете с едва три попадения. През миналата кампания нападателят регистрира рекордните 43 гола в 44 мача във второто ниво на английския футбол.

Джеси Лингард

Щом си намери нов отбор, полузащитникът ще бъде готов на всичко да покаже на Манчестър Юнайтед, че заслужава повече игрово време. По всичко изглеждаше, че кариерата му залязва, преди да се присъедини към Уест Хем преди 18 месеца. Халфът вкара 9 гола в 16 шампионатни мача и спечели наградите за играч на месец април 2021 г. и най-красив гол за същия период. След завръщането си при "червените дяволи" той се разписа на два пъти като резерва през септември, но бе титуляр в едва четири мача до края на сезона. След като договорът му на стадион "Олд Трафорд" изтече, той е свободен да избере следващия си клуб.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичната община въвежда онлайн жестов превод за административни услуги за хората с увреден слух
Столичната община въвежда онлайн жестов превод за административни услуги за хората с увреден слух
Кирил Петков: Още няколко депутати трябва да решат към кого ще са лоялни
Кирил Петков: Още няколко депутати трябва да решат към кого ще са лоялни