НОВИНИ

Футболният Берое се продава

футболният берое продава
Снимка: ПФК Берое
bnt avatar logo
от БНТ
14:53, 23.12.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

След като стана ясно, че ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД няма да може да финансира футболния Берое, от ръководството на компанията обявиха акциите си в клуба за продажба.

На официалния сайт на тима се появи съобщение, в което се приканват всички желаещи да заявят интерес на посочените електронни пощи.

На заседание на борда на директорите на Българския енергиен холдинг (БЕХ) в сряда беше взето решение средствата, отделяни за клуба от ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД, да бъдат спрени. Става дума за минимум 5 милиона лева годишно.

Ето и цялото съобщение в сайта на Берое:

В съответствие с политиката на правителството за оптимизиране на разходите на държавните енергийни дружества, ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД обявява за продажба 100% от акциите на „Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора“ ЕАД.

В момента централата е собственик на футболния клуб. Това е несвойствена за нея дейност, особено в контекста на дълбоката криза с енергийните цени, която налага необходимост от по-ефективно управление на компаниите в системата.

Бъдещите инвеститори във футболния клуб ще бъдат класирани според най-високата цена, предложена от тях. Заинтересованите лица могат да заявяват интерес на имейл: tec2@tpp2.com и pfcberoe1916@abv.bg в срок до 9 януари 2022 г.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОСВ: Рекорден брой нанесени щети от кафяви мечки, най-много набези в Смолянско
МОСВ: Рекорден брой нанесени щети от кафяви мечки, най-много набези в Смолянско
Спас Делев се раздели с Арда, подписва с Лудогорец
Спас Делев се раздели с Арда, подписва с Лудогорец