НОВИНИ

ФЖМК празнува 70 години от основаването на специалност "Журналистика"

Цанка Николова
от Цанка Николова
13:48, 28.11.2022 (обновена)
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Факултетът по журналистика и масова комуникация към Софийския университет "Св. Климент Охридски празнува 70 години от основаването на специалността „Журналистика". На академичното тържество в Аулата на най-старото ни висше училище дипломите си получиха студентите от випуск 2022 във Факултета по журналистика и масова комуникация. По повод юбилея на специалност "Журналистика" и за изключителен принос към утвърждаване на свободата на словото и мисълта факултетът получи и почетния знак на президента Румен Радев.

70 години история. Стабилна основа, която е давала, дава и ще продължава да дава път на успешни журналисти.

"Журналистическото образование винаги е било на крачка и заедно с медийните практики с редакционните практики, ние поне се опитваме да не отстъпваме от тях", каза проф. д-р Веселина Вълканова, декан на ФЖМК.

"Днес информацията е двигателят на прогреса, но тя може да има и разрушителна сила, много по-голяма от тази на ракетите и бомбите", заяви Румен Радев, президент на Република България.

"Търпение и хладнокръвие мисля, че са най-важните неща, които всеки журналист трябва да притежава", каза Ванеса Николова, димпломиран студент, специалност "Журналистика" във ФЖМК.

А сред важните уроци за студентите от ФЖМК е да бъдат отговорни и да се научат на реализъм.

"И да знаят, че нито едно добро дело не е добро докрай и нито едно лошо дело не е лошо докрай. Т.е. да търсят зврънцето истина във всяко едно начинание", заяви проф. дфн Милко Петров, преподавател във ФЖМК, носител на Почетния знак със синя лента на СУ.

И да се стремят да дават най-доброто от себе си, за да бъдат отличници не само в университета, но и в живота.

По повод годишнината гост в "Денят започва" беше деканът на ФЖМК проф. д-р Веселина Вълканова. Разговорът с нея вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Архан Исуф вече е част от елитния Хебър (Пазарджик)
Архан Исуф вече е част от елитния Хебър (Пазарджик)
Александър Везенков стана най-полезен играч на месец ноември в Евролигата
Александър Везенков стана най-полезен играч на месец ноември в Евролигата