НОВИНИ

Габриела Георгиева завърши 13-а на 200 метра гръб на световното по плуване

габриела георгиева остана сериите 100 метра гръб световното първенство
bnt avatar logo
от БНТ
14:34, 28.07.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската плувкиня Габриела Георгиева зае 13-а позиция в дисциплината 200 метра гръб на световното първенство във Фукуока, Япония.

Родната състезателка не успя да подобри времето си от сериите тази сутрин и финишира с резултат 2:11.99 минути, който ѝ отреди 7-ото място в първия полуфинал.

След плуването си пък Георгиева застана пред камерата на БНТ, пред която нашето момиче не скри разочарованието си от факта, че не успяла да покрие норматив за Олимпиадата в Париж 2024.

"Не мога да кажа, че отдавам това постижение на нещо. Така съм се почувствала, така съм го изплувала. Наистина се беше понатрупала умора, но един спортист трябва да е готов за такова нещо. Гоних норматив за Олимпиадата, но нещата не се получиха. Това е най-голямата ми цел и ще тренирам, и ще се боря за нея", заяви Габриела Георгиева.

С най-добро време в спора за медалите пък ще влезе китайката Пън Сюуей, която в полуфиналите даде време 2:07.40 минути и в утрешния ден ще се опита да стигне до своето първо отличие от световно първенство по плуване в 50-метров басейн.

Полуфиналът на Габриела Георгиева на 200 метра гръб пък сложи и точка на българското участие на световното първенство във Фукуока, като равносметката показа четири полуфинала - два на Йосиф Миладинов (50 и 100 метра бътерфлай) и по един на Любомир Епитропов (200 метра бруст) и Габриела Георгиева (200 метра гръб). Освен това Епитропов и Георгиева регистрираха и по още едно влизане в топ 30.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възстановено е движението по АМ "Тракия" край Ямбол
Възстановено е движението по АМ "Тракия" край Ямбол
Заловиха крадец, намушкал жена посред бял ден в книжарница в центъра на София
Заловиха крадец, намушкал жена посред бял ден в книжарница в центъра на София