НОВИНИ

Габриела и Стефани Стоеви получиха престижна награда

Габриела и Стефани Стоеви
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:39, 25.05.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви бяха наградени за номер 1 на месец април в традиционната анкета на Пресклуб България, след като спечелиха трета европейска титла миналия месец.

Стоеви триумфираха в Мадрид след победа над четвъртите в схемата Линда Ефлер и Изабел Лохау от Германия с 21:14, 21:10 във финала, за стана шампионки на Европа за трети път в кариерата си след 2018 и 2021.

Те надвиха конкуренцията на Кирил Милов, Тайбе Юсеин, Янислав Герчев, Боряна Калейн и Георги Стоянов за наградата за април.

"Следващата седмица заминаваме за Азия за Азиатския тур, това ще ни е като подготовка преди Световното първенство, за да видим каква ще е конкуренцията. Надяваме се на добро представяне там. Следващата цел е световното през август, подготовката продължава на макс, тренираме всички национали заедно", споделиха двете след награждаването днес.

"Сега азиатският кръг от турнири на най-високо ниво ще покаже нашето ниво преди Световното в Токио. Смятам, че Габи и Стефани са готови за нещо голямо, както направиха на Европейския тур. Надявам се тази година в класацията Спортист на годината да имаме по-челно представяне, те го заслужават", коментира президентът на Българската федерация по бадминтон Володя Златев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Два пожара горят над Рилския манастир
Два пожара горят над Рилския манастир
Проучване: Работим все повече, за да напълним бюджета
Проучване: Работим все повече, за да напълним бюджета