НОВИНИ

Гълъб Донев: Да не превръщаме Шенген в разменна монета за постигане на медийна слава

Александър Марков
от Александър Марков
10:12, 07.12.2022
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Изкуството на дипломацията намира най-силен израз с една реплика, произнесена в точния момент. Да преобърнеш позиция и да замълчиш. Да не превръщаме Шенген в разменна монета за постигане на медийна слава. Това заяви премиерът Гълъб Донев в началото на правителственото заседание.

"Присъединяването на България към Шенгенското пространство ще се случи в резултат на работа. Законопроектите по Плана за възстановяване и устойчивост очакват своя ред за обсъждане в пленарна зала. Изслушването ми по темата Шенген се ползва като сламка, за която се хваща удавникът. Във фокуса на работата на Министерския съвет ще са изслушванията на министрите.

България започва подготовката за сечене на евромонети

Днес ще разгледаме законопроекта за изменение и допълнение на Закона срещу изпирането на пари. Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за БНБ. Това е пакет от законодателни мерки, свързани с подготовката на България за приемането ни в Еврозоната. Вчера беше подписан Меморандум за производството на евромонети в България. Ние вършим своята работа, нека и народните представители свършат своята", каза още премиерът Донев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив Пловдив се раздели със защитник
Локомотив Пловдив се раздели със защитник
Китай облекчава допълнително мерките срещу ковид
Китай облекчава допълнително мерките срещу ковид