НОВИНИ

Гълъб Донев: Всяка неточна дума за границата ни е изстрел към авторитета на България

Александър Марков
от Александър Марков
09:59, 09.11.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
гълъб донев всяка неточна дума границата изстрел авторитета българия
Слушай новината

С едноминутно мълчание в памет на младши инспектор Петър Бъчваров започна заседанието на Министерски съвет.

Служебният министър-председател Гълъб Донев изказа искрени съболезнования към семейството, близките и колегите на убития граничар и изтъкна, че държавата ще направи необходимото, за да защити паметта на Петър и живота на българските мъже и жени, които охраняват границата.

ВСИЧКО ЗА УБИЙСТВОТО НА ПОЛИЦАЙ НА ГРАНИЦАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Гълъб Донев допълни, че служебното правителство носи своята отговорност за разрешаване на наследените кризи вече почти 100 дни и призова да не се правят опити за прехвърляне на отговорност.

"Убийството на границата задейства лавина от версии, предположения, анализи и коментари. Разбира се, както и прехвърляне на отговорност. Служебното правителство носи своята отговорност за разрешаване на наследените кризи вече почти 100 дни. Толкова време мина от 2 август. Припомням, че обикновено 100 дни е време, в което едно редовно правителство има привилегията да разполага с кредит на доверие. Служебното правителство нямаше това време, даже и 100 секунди.

Политическите изказвания за причините за убийството смущават със своята безпаметност. Да сочиш с пръст служебното правителство като отговорно за смъртта на български полицай, за да отклоняваш вниманието от основната задача, която имат политическите сили в момента – съставянето на редовно правителство и приемането на необходимите закони, е проява на неуважение към българските граждани. Когато говорим за сигурността на българската граница, говорим всъщност за националната сигурност и суверенитета на българската държава. Всяка неточна дума за границата ни е изстрел към авторитета на България", заяви служебният премиер Гълъб Донев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баскетболните национали заминаха за евроквалификациите с Португалия и Кипър
Баскетболните национали заминаха за евроквалификациите с Португалия и Кипър
Иван Гешев: Оптимист съм, че примерът, който България дава със спасяването на българските евреи, е жив и днес
Иван Гешев: Оптимист съм, че примерът, който България дава със спасяването на българските евреи, е жив и днес