НОВИНИ

Гълъбинов с гол и асистенция при страхотен успех на Специя за купата

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:26, 20.01.2021
Чете се за: 01:21 мин.
Футбол
гълъбинов гол асистенция страхотен успех специя купата

Българинът блесна с гол и асистенция при драматичния успех на неговия Специя над Рома с 4:2 след продължения, който класира новака в Серия "А" за четвъртфиналите в турнира за Купата на Италия.

За нападателят това бе първи старт като титуляр от месец октомври насам, когато получи тежка контузия в мача с Милан, като остана на терена на „Олимпико“ до 68-та минута и бе в основата на успеха за своите.

В редовното време срещата завърши при резултат 2:2, а само в рамките на няколко секунди по време на първото продължение, "вълците" получиха два червени картона, което допълнително усложни задачата им.

Гостите откриха резултата още в 5-та минута, когато Кристанте извърши нарушение, което даде право на Специя да изпълни дузпа. Зад топката застана Андрей Гълъбинов и с удар в десния ъгъл не остави шансове на Пау Лопес макар стражът да усети посоката.

Десет минути по-късно гостите удвоиха аванса си, като отново Гълъбинов беше в основата на гола. Таранът намери с пас Сапонара, който с чудесен изстрел от въздуха направи резултата 0:2.

Точно преди почивката обаче Рома също получи дузпа, след като Исмайли наруши правилата в наказателното поле на Специя. Пелегрини беше безпогрешен от бялата точка и така намали пасива на столичани.

Изравняването на резултата дойде в 73-та минута, когато отбраната на Специя бе разкъсана от подаване на Майорал към Хенрик Мхитарян и арменецът преодоля стража на гостите за 2:2.

При този резултат дойде и последният съдийски сигнал за редовното време, а продълженията започнаха по кошмарен начин за домакините – два червени картона за 2 минути.

Първо защитникът Джанлука Мансини напусна терена заради втори жълт картон, а с директен червен картон секунди по-късно бе изгонен и вратарят на „вълците“ Пау Лопес, който фаулира съперник извън наказателното поле.

Остнали с 9 човека Рома се прибраха в своята половина в опит да запазят резултата, но в край на сметка капитулираха в 107-та минута. По ирония на съдбата голът бе дело на резервата Даниеле Верде, който играе в Специя като преотстъпен от АЕК Атина и е юноша именно на Рома.

В самия край на второто продължение пък Рикардо Сапонара отбеляза красиво попадение, за да оформи крайното 4:2.

Така Специя продължава напред към фазата на 1/4 финалите, където ги очаква ново гостуване, този път на актуалния носител на трофея, Наполи. Мачът в южна Италия е след седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена и 2-годишно дете са блъснати на пешеходна пътека в София
Жена и 2-годишно дете са блъснати на пешеходна пътека в София
Новата първа дама: Джил Байдън е важен съюзник на съпруга си
Новата първа дама: Джил Байдън е важен съюзник на съпруга си