НОВИНИ

Галатасарай и Брага спечелиха първите си срещи от плейофите за влизане в Шампионската лига

галатасарай брага спечелиха първите срещи плейофите влизане шампионската лига
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:35, 24.08.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Португалският Брага победи гръцкия Панатинайкос с 2:1 в първата среща от плейофния сблъсък между двата тима за класиране в груповата фаза на Шампионската лига по футбол. Реваншът ще се проведе на 29 август в Атина.

В 16-ата минута португалците първо получиха правото да изпълнят дузпа след нарушение на Йоргос Ваянидис в наказателното поле, но след преразглеждане на ситуацията със системата за видеоарбитраж-ВАР реферът промени решението си.

Домакините поведоха в 51-ата минута с попадение на 23-годишния испански нападател Абел Руис, който три минути по-рано пропусна да даде аванс на Брага. В 73-ата минута друг испанец Алваро Джало реализира за преднина от 2:0. Аржентинецът Даниел Мансини намали за Панатинайкос в петата минута на добавеното време, запазвайки шансовете на гръцкия гранд за краен успех след втората среща.

Молде и турският Галатасарай си отбелязаха пет гола в първата среща на норвежка земя. Реваншът е планиран за 29 август. Гостите от Истанбул спечелиха с 3:2 след попадения на португалския полузащитник Сержио Оливейра за 1:1 в 25-ата минута, на аржентинеца Мауро Икарди за 2:1 пет минути по-късно и на норвежеца Фредрик Мидшьо за победното 3:2 в петата минута на добавеното време.

Преди това, в 40-ата минута, белгиецът Дрийс Мертенс пропусна нова изгодна възможност за Галатасарай. Четири минути по-късно Юнус Акгюн отново вкара топката във вратата на домакините, но попадението не бе признато заради нарушение.

Тимът на Молде поведе с 1:0 още в осмата минута с гол на Мартин Елингсен, а в 56-ата минута Кристофър Хауген изравни за 2:2.

В последната среща от плейофите за класиране в Шампионската лига израелският Макаби Хайфа и Йънг Бойс завършиха при равенство 0:0 в Израел и оставиха интригата за реванша на 29 август в Швейцария.

Първи мачове от плейофния кръг в Шампионската лига по футбол за мъже:

Брага (Португалия) - Панатинайкос (Гърция) - 2:1
Макаби Хайфа (Израел) - Йънг Бойс (Швейцария) - 0:0
Молде (Норвегия) - Галатасарай (Турция) - 2:3

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лора Китипова: Радвам се, че се завръщам в Марица, чувствам се като у дома
Лора Китипова: Радвам се, че се завръщам в Марица, чувствам се като у дома
Интер Маями се класира за финала на турнира за Купата на САЩ
Интер Маями се класира за финала на турнира за Купата на САЩ