НОВИНИ

Галавечерта "Хоризонти 2023" постави ролята на културата в развитието на обществото

Цанка Николова
от Цанка Николова
23:03, 04.05.2023
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Годишната визионерска галавечер "Хоризонти 2023", организирана от списание "Мениджър", тази вечер събра на едно място общественици и лидери в бизнеса на най-високо ниво у нас.

Издателите вече 25 години посвещават работата си на развитието на връзките между културата, бизнеса, институциите и обществото. Специален гост на галавечерята, която постави на фокус културата, беше изтъкнатият германски учен, историк и музиколог Матиас Теодор Фогт - основател и директор на Института за културни инфраструктури в Саксония.

"В България е изключително важно да се повдига темата за културата. Тя не трябва да бъде пренебрегвана. Единственият път за развитие на нашето общество е да имаме развита култура, да имаме хора, които отдават значение, разбират каква е важността на това обществото да бъде ангажирано с развитието на всички аспекти в културата", каза Александра Мирчева, издател на сп. "Мениджър".

Модератор на събитието беше един от най-изявените кинодейци у нас - Виктор Божинов. Събитието се провежда под патронажа на президента Румен Радев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наполи грабна титлата в Италия след равенство в Удине
Наполи грабна титлата в Италия след равенство в Удине
Елин Топузаков: Можехме да се поздравим и с по-убедителна победа
Елин Топузаков: Можехме да се поздравим и с по-убедителна победа