НОВИНИ

Гърция затяга мерките след поредния рекорд от новозаразени

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:12, 03.11.2021 (обновена)
Чете се за: 02:47 мин.
По света
Снимка: Архив
Слушай новината

нови, по-строги мерки в Гърция след поредния рекорд новозаразени за денонощие. Нидерландия връща част от ковид ограниченията. Отвъд Океана - САЩ одобриха ваксинирането на деца от 5 до 11 година с препарата на "Пфайзер-Бионтех". В същото време, все повече държавни служители отказват задължителната имунизация.

Нови, по-строги мерки в Гърция след поредния рекорд новозаразени с ковид за денонощие - 6700.

Неваксинираните ще могат да посещават обществени места и магазини само след тестване. Свободен остава само достъпът до аптеки и супермаркети. Работещите в държавния и частния сектор вече ще се тестват два пъти седмично, а не както досега - веднъж.

Ирландия докладва рекорден брой новозаразени от януари, въпреки, че 90% от населението в страната е ваксинирано.

Нидерландия връща редица мерки от 6 ноември

Нидерландия стана поредната държава, която връща мерките - маските на закрито ще бъдат задължителни от събота. Броят на местата, за които се изисква ваксинационен сертификат, ще бъдат увеличени.

"Три са мерките, които стават по-строги незабавно. Първата - спазване на дистанция от метър и половина. Това е безопасно разстояние. Пазите себе си и останалите. Втората - работа от вкъщи. Горещо препоръчваме да се работи от дома си, поне през половината работно време. Третата - препоръка за вътрешните пътувания - избягвайте многолюдни спирки, пътувайте извън натоварени часове", каза Марк Рюте, министър-председател на Нидерландия.

Всичко това се случва по-малко от два месеца след като Нидерландия отмени ограниченията, свързани с разпространението на коронавируса.

В САЩ - около четвърт от близо 18-те хиляди служители на реда в окръг Лос Анджелис може да загубят работата си. Причината - отказ от задължителна ваксинация.

През последните дни все повече полицаи избират ранното пенсиониране и се оттеглят. На път сме да изгубим едни от най-опитните си следователи, детективи, медиатори, старши полицаи, казва местният шериф. И предупреждава, че това ще представлява сериозна заплaха за обществената сигурност. По думите на шерифа около 52% от целия полицейски персонал - заедно с цивилните служители, е напълно ваксиниран.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Край на еднократните вилици и лъжици в Португалия
Край на еднократните вилици и лъжици в Португалия
Слънчево и по-топло днес
Слънчево и по-топло днес