НОВИНИ

Гарет Бари сложи край на кариерата си на 39 години

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
15:16, 27.08.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Футбол
гарет бари сложи кариерата години

Бившият полузащитник на Астън Вила, Манчестър Сити и Евертън Гарет Бари обяви, че официално се оттегля от футбола на 39-годишна възраст.

Бари, който има рекордните 653 мача във Висшата лига, изигра последния си двубой през март тази година, когато взе участие при загубата на Уест Бромич Албиън от Нюкасъл с 2:3 на „Дъ Хоуторнс“ за ФА Къп – един от шестте му мача за „дроздовете“ миналия сезон.

Тези срещи доведоха общия му брой двубои за мъжете до 833 за 23-годишна кариера. Той отбеляза 67 гола за този период.

Бари прекара първите 12 години от кариерата си в Астън Вила, преди да премине за 12 млн. паунда в Манчестър Сити, с който спечели ФА Къп през 2011 и Висшата лига през идния сезон.

След като бе титуляр в юношеските формации на Англия, Бари направи дебюта си за първия тим срещу Украйна през май, 2000 и попадна в състава на Кевин Кийган за Евро 2000, но не изигра двубой в надпреварата.Полузащитникът записа 53 мача за „трите лъва“, в които реализира три попадения.

Пред 2013 Бари премина в Евертън, първоначално под наем, а впоследствие и за постоянно, и бе определен за Играч на клуба през сезон 2015-16. Уест Бромич стана четвъртият и оказал се последен клуб в кариерата на Бари през август, 2017.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вердаско също пропуска US Open
Вердаско също пропуска US Open
Оставиха в ареста мъжа, който преби и стреля по шофьор на пътя край Добрич
Оставиха в ареста мъжа, който преби и стреля по шофьор на пътя край Добрич