НОВИНИ

Гарет Саутгейт: Ако отпаднем преди полуфиналите на Евро 2020, това ще е провал

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:05, 02.06.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
гарет саутгейт отпаднем полуфиналите евро 2020 провал
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт постави задача минимум пред неговите момчета - достигане до полуфиналите на Евро 2020.

Саутгейт обяви целта минути, след като обяви списъка с 26 футболисти, на които ще разчита по време на Европейското първенство.

"Да, отпадане преди полуфиналите вероятно ще бъде разочарование. Мисля, че полуфиналите са реалистична цел и ние трябва да живеем с тези очаквания. Наясно сме с вълнението около тима и това е чудесно. Досега бяхме на два полуфинала, така че ще опитаме да направим и следващата стъпка", коментира Саутгейт.

Както знаете, 50-годишният наставник застана начело на "Трите лъва" след скандалното напускане на Сам Алърдайс. По онова време се считаше, че бившият бранител е само временен вариант, но впоследствие 4-то място на Световното Първенство в Русия и класирането му за полуфиналите в Лигата на Нациите му спечелиха поста за постоянно.

Саутгейт сподели още, че ще поеме пълната отговорност, ако Англия не оправдае очакванията за добро представяне на Евро 2020.

До момента "Трите Лъва" никога не са играли финал на Европейско първенство, а най-доброто им представяне е полуфинала на домашното първенство през 1996 година. През тази година отново полуфиналите и големият финал ще бъдат в Англия, на митичния "Уембли".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сметната палата: „Автомагистрали“ е сключвало договори с трети лица
Сметната палата: „Автомагистрали“ е сключвало договори с трети лица
Възстановителна тренировка за националите
Възстановителна тренировка за националите