НОВИНИ

ГДБОП разби организирана престъпна група, отглеждала марихуана (СНИМКИ)

гдбоп неутрализира организирана престъпна група отглеждала марихуана
bnt avatar logo
от БНТ
22:04, 27.09.2023
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група, занимавала се с отглеждане на растения от рода на конопа. Иззети са 1970 стръка марихуана в процес на сушене и обработка, както и 75 растения с тегло 620 килограма. Петима души са с повдигнати обвинения и задържани за 72 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Специализираната операция е проведена вчера на територията на област Стара Загора. Действията на антимафиотите, подпомагани от служители на ОД на МВР - Стара Загора, са осъществени под надзора на Окръжната прокуратура.

В хода на операцията са задържани седем участници в престъпната дейност. При извършени претърсвания на територията на с. Селце и Казанлък са установени три ниви с насаждения от рода на конопа. В изоставена хижа в местност „Дюлята“, в землището на с. Селце, са намерени и иззети 360 кг марихуана в процес на обработване, голям брой ловни фотокапани, използвани от задържаните, препарати и торове за отглеждане на растенията и машина за вакуумиране за готовата продукция.

На петима от задържаните са повдигнати обвинения и са наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Снимки: МВР

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Циклонът Елиас връхлетя Гърция (СНИМКИ/ВИДЕО)
Циклонът Елиас връхлетя Гърция (СНИМКИ/ВИДЕО)
Реал Мадрид надви Лас Палмас с голове на Хоселу и Брахим Диас
Реал Мадрид надви Лас Палмас с голове на Хоселу и Брахим Диас