НОВИНИ

ГДБОП разби престъпна група, разпространявала фалшиви документи

гдбоп разби престъпна група разпространявала фалшиви документи
bnt avatar logo
от БНТ
16:17, 12.06.2023
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Служители на ГДБОП неутрализираха престъпна група, занимавала се с изготвяне и разпространение на фалшиви документи, съобщиха от МВР.

Разкрита е работилница, иззети са компютър, принтер, скенер, ламинатор и множество материали за изработване на фалшификатите. Задържани са четирима души, на които Окръжната прокуратура в Шумен е повдигнала обвинения, допълват от вътрешното министерство. На двама от участниците в групата е наложена мярка за неотклонение – на единия „задържане под стража“, а на другия – „парична гаранция“.

Специализираната полицейска операция е извършена на територията на областите Ямбол, Пазарджик, Пловдив, Разград и Шумен на 8 юни. Документите са били предназначени за използване на територията на Европейския съюз.

При обиските и претърсванията на две моторни превозни средства и на шест адреса са намерени и иззети неистински български и чужди документи за самоличност – паспорти, лични карти и шофьорски книжки. На един от адресите е разкрита и работилница, използвана от групата за изготвянето им.

Снимки: МВР

С 45% са се увеличили осъществените специализирани полицейски операции от ГДБОП през 2022 г., съобщи на 16 март тогавашният директор на службата главен комисар Калин Стоянов, по време на отчет за дейността на главната дирекция.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството ще работи в сътрудничество с националния омбудсман
Правителството ще работи в сътрудничество с националния омбудсман
Всички областни управители подадоха оставки
Всички областни управители подадоха оставки