НОВИНИ

Генчев преди мача Ботев Пд - Левски: Можем да се изненадаме, но не и генерално

Срещата е в събота от 20:00 часа на стадион "Христо Ботев".

Генчев преди мача Ботев Пд - Левски: Можем да се изненадаме, но не и генерално
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:41, 04.10.2024
Чете се за: 04:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски ще победи със сигурност Ботев (Пловдив), ако запази ритъма на игра, темпото, желанието и агресията от двубоя срещу Арда, заяви старши треньорът на "сините" Станислав Генчев преди двубоя от 11-ия кръг на българското първенство по футбол. Двата отбора ще се срещнат в събота от 20:00 часа на стадион "Христо Ботев" и Генчев очаква динамичен мач.

Старши треньорът на "сините" бе гост на подкаста "Гласът на Левски" преди близо 24 часа и даде обширно интервю. Генчев започна пресконференцията си преди кръга с това, че е разочарован от някои медии, които вкарват думи в устата му и използват заглавия във вестниците, за да създават сензации.

Запитан дали има нещо ново около клуба, Генчев отговори с усмивка: "Няма нищо ново около нас, освен че ми прави неприятно впечатление, че доста медии се опитват да създават интриги, като ми вкарват в устата думи, които не съм казвал. Примерно, днес видях заглавие 'Генчев каза: Ботев щеше да има една точка без мен'. Никога не съм го казвал. Казах го по отношение на Ивелин Попов, че в осемте мача, в които той не е играл, отборът е спечелил една точка. Търсят начин хората да си продават вестниците, да създават сензация и да настройват хората един срещу друг, но всеки си носи отговорност за това, което е написал или казал".

Относно мача с Ботев, Генчев заяви, че няма да назначава персонален пазач на плеймейкъра Ивелин Попов, тъй като това е в разрез с разбиранията му за модерен футбол.

"Винаги съм разчитал на отборната игра. Персоналното пазене не влиза в моята концепция за футбол. Разчитам на отборно защитаване и оставяне на възможно най-малко пространства не само за Ивелин Попов, а и за останалите офанзивни футболисти на противника. Той ги захранва с удобни топки, но скоростта на останалите не трябва да се подценява", заяви той.

Генчев е бивш треньор на Ботев и бе начело на пловдивския тим между 8 юни 2023 и 22 август 2023, когато обаче записа само шест мача. Той бе заменен от Душан Керкез. Босненецът е треньор на Ботев и до днес, а според Генчев това е голям плюс за пловдивчани.

"Отборът на Ботев е много по-различен (от тогава - б.а.). Доста футболисти се промениха, взеха се по-добри играчи, а треньорът от работи с тях от доста време. Той е начело на Ботев от една година, което е много важно за един треньор. Три подготовки е направил и има много по-добър отбор от мое време. Можем да се изненадаме, но не и генерално. Ботев не може да промени нещо в начина си на игра, както няма да го направим и ние", заяви треньорът на "сините".

"Ако играем така, както играхме срещу Арда, ще победим без проблем. Темпото ни беше добро, създадохме достатъчно ситуации, но трябва да изчистим грешките в защита. Ако запазим желанието и агресията, утре със сигурност ще излезем победители. Обстановката предразполага футболистите да дават повече от себе си. Очаквам утре темпото на игра да бъде над средното за нивото на България, а за нас това е плюс", добави специалистът.

В мача няма да играе Фабио Лима, който е напълно възстановен, но е само на три тренировки и все още не е във футболна кондиция. Карлос Охене обаче вече е на десетина тренировки със "сините" и ще попадне в групата. Генчев заяви, че ако не започне като титуляр, Охене ще влезе като резерва.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скок на цените на петрола, заради ескалацията в Близкия изток
Скок на цените на петрола, заради ескалацията в Близкия изток