НОВИНИ

Георг Георгиев: Езикът на омразата няма място в българското публично пространство

георг георгиев езикът омразата българското публично пространство
bnt avatar logo
от БНТ
17:37, 24.02.2021
Чете се за: 01:12 мин.
У нас
Слушай новината

Като национален координатор за борба с антисемитизма изразявам възмущение от направеното изказване с антисемитска насоченост, излъчено на 23 февруари 2021 г. в предаването „Последният печели“ по Българската национална телевизия. Това се казва в изявление на националния координатор за борба с антисемитизма Георг Георгиев по повод изказване с антисемитска насоченост в телевизионно предаване, съобщиха от МВнР.

Езикът на омразата във всички негови форми няма място в българското публично пространство и негова арена не следва да бъде най-гледаното време на национална медия. Антисемитизмът е исторически изключен от традиционно толерантния характер на българите.

Тиражирането на тези, свързани с отрицанието на един от мрачните периоди в човешката история, е оскърбление към паметта на милионите невинни жертви.

Категорично се противопоставям на всеки опит за пренаписване на историята. Незнанието е опасно, а изопачаването и премълчаването на истината имат потенциала да засегнат демократичните ценности, които отстояваме като народ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коне застрашават шофьори на пътя край Дупница
Коне застрашават шофьори на пътя край Дупница
Драгомир Драганов ще ръководи дербито в Разград
Драгомир Драганов ще ръководи дербито в Разград