НОВИНИ

Георги Атанасов: Това е първа Олимпиада, в която Радо Янков е напълно здрав

георги атанасов
bnt avatar logo
от БНТ
23:52, 07.02.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Сноуборд
Слушай новината

Треньорът на надеждата ни за олимпийски медал в сноуборда Радослав Янкова - Георги Атанасов, разкри пред камерата на БНТ подробности за подготовката, обстановката в Китай и очакванията на отбора за представянето на 32-годишния чепеларец.

"Отборът се чувства много добре след откриването на Олимпиадата. Там имаше доста положителни емоции за Радо и за нас. Тренировките вървят по план и смятам, че на този етап всичко е наред. Студеното време не е чак толкова голям проблем за нас, все пак това е зимен спорт. Надявам се за старта времето да е по-поносимо. Снегът е една идея по-различен, вчера имахме възможност да направим спускания на състезателната писта, за да го усетим. Той е малко по-различен от този на тренировъчната писта. Вече имаме подходящата екипировка, така че всичко е наред", заяви наставникът на Радослав Янков.

Атанасов сподели, че миналият сезон е бил най-тежък за Янков, с оглед контузията, която го измъчваше години наред и допълни, че сноубордистът ни за първи път ще участва на Олимпийски игри напълно здрав.

"Изключително щастливи сме, че успяхме да стигнем до тук. След тежката година, която имахме предишния сезон, за Радо бе изключително трудно. За нас най-важно бе да се класираме за Олимпийските игри. Оттук нататък може да става все по-добре. Мотивацията при Радо винаги я е имало. Последната година бе най-трудната, но в предишните години контузията продължаваше да го тормози. Тази е първата Олимпиада, в която той е напълно здрав. На Игрите в Сочи беше на хапчета, а точно преди да заминем за Пьонгчанг нещата се влошиха. Миналата година той не можеше да ходи и затова сега е по-положително настроен", каза специалистът в сноубординга.

Той сподели, че Радо Янков и отборът не се ангажират с очакването за спечелване на олимпийско отличие.

"Нито аз, нито той ще каже, че отиваме да спечелим златния медал. Ние отиваме да направим това, за което се готвихме и смятам, че то е достатъчно", завърши Атанасов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви са неволите, свързани с олимпийския транспорт в Пекин?
Какви са неволите, свързани с олимпийския транспорт в Пекин?
Мария Киркова: Ева Вукадинова се представи достойно, чака я добро бъдеще в алпийските ски
Мария Киркова: Ева Вукадинова се представи достойно, чака я добро бъдеще в алпийските ски