НОВИНИ

Георги Дерменджиев остава национален селекционер

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:40, 20.10.2020
Чете се за: 01:43 мин.
Футбол
георги дерменджиев остава национален селекционер

Старши треньорът заяви, че няма външни намеси при селекцията на футболистите в националния отбор на България. Относно оставането на поста си, Дерменджиев заяви, че си има и договор и продължава да го изпълнява.

"Няма как да се случи да ми налагат на мен. Аз трябва да плюя на имиджа си, на името...някой да ми каже за някой играч - този трябва да играе, а друг не трябва да играе. Ако аз се поддавах на нещо такова, досега още щях да бъда треньор на Лудогорец", коментира бившият наставник на Левски и Лудогорец.

"Не толерирам играчи на Лудогорец. Те са най-титулуваните в момента. Играли са срещу Реал (Мадрид), ПСЖ...те имат рутина и са много полезни. Доволен съм, че ЦСКА влезе в груповата фаза на Лига Европа и тези момчета, които са там и са българи, ще придобият една рутина", допълни той.

Специалистът сподели, че за него българският футбол е изостанал в последните години. Дерменджиев допълни и, че е очкавал загубата от Унгария да окаже негативно влияния върху следващите две срещи Финландия и Уелс.

"Българският футбол не е на добро ниво, но и ние не трябва да го хулим толкова. Допуснахме три загуби, но крушката има и опашка. Един мач, който очаквахме от много време, срещу Унгария. Много надежди и отговорността беше много голяма. Много сериозно психологическо изразходване. Бях наясно, че ако не се спечелим, ще имаме проблеми с другите два мача и е много трудно концепцията точно за два дни да се прехвърли върху другите мачове, които са срещу много добри противници", обясни Дерменджиев.

"Футболът вече е много сериозна наука. За да се направи една подготовка, трябват много специализирани знания, комплексни. Ние в това отношение много изостанахме. Това са едни последствия. От 15 години колко играчи имаме продадени в Барса, Байерн, в Щутгарт, в Порто и в други отбори? Няма. Какво се получава в такъв случай. Трябва да знаем реалността каква е точно за моментното състояние за българския футбол. Трябва да обърнем много голямо внимание на школите, на подрастващите", допълни треньорът.

"Моята оценка е реална. Знам какви са възможностите на играчите и мисля, че те дават почти максимума от себе си за тези мачове. Около 35 полеви играчи наблюдаваме с моя екип. Мисля, че успяваме да създадем един колектив и момчетата имат желание. Те са по-различни от предишните, които бяха набеждавани, че ходят по дискотеки и имат нощен живот. Те са по-различни, но трябва да се съобразяваме с моментното състояние на българския футбол", каза още той.

Накрая Дерменджиев заяви, че се чувства притеснен относно това как футболът ще се измъкне от тази трудна ситуация.
"Играта трябва да се получи от качеството на играчите, които имаме във вътрешното първенство. Ние имаме 4-5 човека извън България, но не са тези отбори, които ги назовах. Имаме много грешни трансфери на млади момчета на по 17, 18, 19 години, които отиват да играят в трета или четвърта дивизия в Италия или на други места, най-много до втора дивизия, а след това се връщат в България отново. Дори футболистите от златното ни поколение през 1994 година ги откри България, но ги оформиха суперотборите в Европа", завърши специалистът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима ученици са задържани във връзка с убийството на учителя от Франция
Четирима ученици са задържани във връзка с убийството на учителя от Франция
САЩ разкриха схема с внос на крадена електроника за 50 млн. долара
САЩ разкриха схема с внос на крадена електроника за 50 млн. долара