НОВИНИ

Георги Дерменджиев: За нас е важно ние да сме крайни победители в мача със Сервет

георги дерменджиев нас важно сме крайни победители мача сервет
Снимка: ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
15:37, 21.02.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев даде пресконференция преди утрешното домакинство на Сервет в мач реванш от плейофния кръг на турнира Лига на конференциите.

Двубоят на "Хювефарма Арена" в четвъртък вечер в Разград е с начален час 19:45, а в първия дуел помежду си преди седмица двата тима завършиха при резултат 0:0.

Наставникът на българския шампион не очаква мачът в Женева и този в България да се различават корено един от друг и подчерта, че за разградчани е важно да стигнат до крайния успех.

"В Женева теренът не беше много добър, но ние не се оправдаваме с това нещо. Надяваме се, че доброто състояние на игрището в Разград ще ни помогне. Не знам дали създаваме или не достатъчно голови положения. За нас е важно ние да сме крайни победители, а не колко ситуации ще направим в мача", коментира Дерменджиев.

"Не мисля, че утрешната среща ще бъде чак толкова коренно различна в сравнение с първата. Защото ние като противници се познаваме добре и се надяваме, че ще стане един добър мач. Резултатът 0:0 от първия мач беше добър за нас, но аз мисля, че мачът си остава 50 на 50. Сервет е един много добър отбор, много добре комплектован. Не му пречи да играе като домакин или като гост, но е вярно, че ние сме домакини и това е важно", допълни той.

Българският специалист отново обърна внимание на добрата игра на Сервет, като все пак изрази надежда, че домакинското предимство ще помогне на Лудогорец в битката за продължаване напред в третия по сила европейски клубен турнир.

"Трябва да бъдем много умни утре. Мисля, че това не е достатъчно, но е важен момент. Съперникът е добър отбор и ние се съобразяваме с това нещо, но мисля, че имаме много добри шансове да продължим. Действително, теренът в Женева не беше добър, но нашият е, така че се надявам да ни помогне. Аз предпочитам отборът да играе равномерно и като домакин, и като гост. Но у дома наистина чувстваме подкрепата на нашата публика и тя ни носи по-голямо самочувствие", завърши Георги Дерменджиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аслак фон Витри: За нас е специално да играем в Разград, надяваме са утре да имаме добър резултат срещу Сервет
Аслак фон Витри: За нас е специално да играем в Разград, надяваме са утре да имаме добър резултат срещу Сервет
Йосиф Миладинов: Сигурен съм, че тези олимпийски игри ще са по-силни от предишните, ще се готвя в Швейцария
Йосиф Миладинов: Сигурен съм, че тези олимпийски игри ще са по-силни от предишните, ще се готвя в Швейцария