НОВИНИ

Лудогорец оцеля в Швейцария и завърши наравно със Сервет

Разградчани се измъкнаха с нулево равенство

Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
23:52, 15.02.2024 (обновена)
Чете се за: 05:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Лудогорец завърши наравно 0:0 в гостуването си на Сервет в първа среща от плейофите на Лига на конференциите, играна на "Стад дьо Жьонев" в Женева.

Домакините създадоха по-интересните ситуации в двубоя и определено могат да съжаляват, че не стигнаха до успеха.

По-осезаем натиск швейцарците наложиха след почивката, но в крайна сметка играчите на Лудогорец удържаха на атаките им и така всичко в сблъсъка ще бъде решено след седмица в Разград.

В края на мача и шампионите на България имаха добра възможност да стигнат до победата, но в 86-ата минута от чиста позиция защитникът Аслак фон Витри стреля високо над вратата на Фрик.

Така за първи път в своята история Лудогорец не допусна гол при гостуване в Швейцария от европейските клубни турнири.

Реваншът на "Хювефарма Арена“ е след една седмица – 22 февруари, от 19:45 часа.

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев бе доволен от постигнатия резултат.

"Не съм видял нещо от Сервет, което да не съм очаквал. Те са преди нас игрово в момента и това се видя ясно днес", заяви Дерменджиев.

"Бих казал, че резултатът е стратегически. Преди мача заявих в съблекалнята, че играем два мача и днес трябва да постигнем добър резултат. Указанията обаче не бяха за равенство и да стоим прибрани в защита. Сервет е добър отбор, който е много компактен. Ще се опитаме във втория мач да постигнем добър резултат, който да ни класира. В момента шансове ни със Сервет са 50:50", заяви старши треньорът на Лудогорец.

Централният защитник на Лудогорец Ноа Сонко Сундберг призна, че отборът на Сервет повече е заслужавал да стигне до победата.

"Не сме доволни от това 0:0. Винаги искаме да спечелим, но ако трябва да сме честни, те повече заслужаваха да вкарат гол. Ние знаехме, че те са много добър отбор и играят отлично на контраатака. В реванша трябва да бъдем по-добри, за да спечелим. Това е единственото важно. В Разград ние ще контролираме играта, ще владеем повече топката и това ще ни даде предимство", обясни бранителят.

Нападателят на Лудогорец Бърнард Текпетей бе в добро настроение след равенството.

"В началото опитвахме да дадем всичко от себе си. Второто полувреме не ни се получиха нещата, но завършихме наравно и всичко остава за реванша. Днес създадохме много шансове. Има още много какво да подобряваме и се надявам, че ще го направим до следващия мач", каза бившият играч на Шалке.

"Най-важното е да играем като отбор, а не като индивидуалности. Следващата седмица трябва да подходим с уважение към Сервет и да видим кой ще продължи напред. Мисля, че сме си научили урока от мачовете с Андерлехт миналата година и мисля, че ако останем фокусирани, ще успеем да ги отстраним. Всички в отбора искаме само това", завърши Текпетей.

Полузащитникът на Лудогорец Якуб Пьотровски заяви, че той и съотборниците му могат да бъдат доволни от равенството 0:0.

"От резултата може да сме доволни. Можехме да играем по-добре в мача, но в крайна сметка резултатът е добър за нас преди реванша в Разград", заяви полската звезда на Лудогорец.

"Бяхме наясно, че Сервет е добър отбор, който играе физически футбол. Но се оказа, че срещаме по-добър отбор от очакваното. Започнахме добре, но след 25-ата минута те имаха инициативата. Можем да играем по-добър футбол и ще го покажем в Разград", добави той.

Пьотровски бе попитан и за ситуацията, при която двама играчи на Сервет си попречиха и Енцо Кривели спаси сигурен голов удар на Алекси Антунеш.

"Всички помислихме, че при онази ситуация ще допуснем гол, но късметът в този случай бе с нас и до гол не се стигна."

Старши треньорът на Сервет Рене Вайлер изрази съжалението си от нулевото равенство.

"Разочарован съм от този резултат. Имахме много възжности да спечелим мача, но не вкарахме. Сега трябва да отидем в България с този резултат и там да покажем най-добрата си игра", каза наставникът.

"Началото на мача бе малко трудно за нас, но след това се подобрихме. Мисля, че двата отбора са на едно и също ниво. В края на срещата имахме лош късмет, след като сами спряхме собствен гол. Но това се случва във футбола. Трябва да се подготвим добре за реванша в България", фисолофски завърши Вайлер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция узакони еднополовите бракове
Гърция узакони еднополовите бракове
Милан протяга ръка към следващата фаза на Лига Европа след класика над Рен
Милан протяга ръка към следващата фаза на Лига Европа след класика над Рен