НОВИНИ

Георги Илиев и Емил Спасов споделиха очакванията си преди дербито между Левски и ЦСКА

Бившите футболни национали коментираха изявите на двата отбора преди "Вечното дерби"

георги илиев емил спасов споделиха очакванията дербито левски цска
bnt avatar logo
от БНТ
12:32, 07.04.2024
Чете се за: 03:52 мин.
Български футбол
Слушай новината

Бившите футболни национали на България Емил Спасов и Георги Илиев гостуваха в студиото на предаването "Арена спорт", където коментираха състоянието на Левски и ЦСКА преди предстоящия им шампионатен сблъсък.

Бившият футболист на "сините" Емил Спасов определи съперничеството между Левски и ЦСКА като "лицето на българския футбол".

"Не мисля, че загубата от Лудогорец ще повлияе на Левски. Мача с Лудогорец бе протоколен за Левски за съжаление. Още оттогава мислеха за мача с ЦСКА и това повлия на резултата. Мачът между Левски и ЦСКА и лицето на българския футбол. Това е най-обичаният и посещаван мач. Стадионът ще бъде доста пълен, което рядко се среща през последните години", сподели той.

Бившият играч на "червените" Георги Илиев е на мнение, че последните победи на отбора се дължат и на известна доза късмет.

"Очаквах повече от Левски в мача с Лудогорец. В ЦСКА спечелихме 5-6 мача на късмет. Локомотив Пловдив обаче дойде и игра футбол, нормално загубихме. Не може всеки мач да вкарваме гол в 90-ата минута от центриране без игра. Феновете на Левски и ЦСКА обичат победите в това дерби", смята легендарният бранител.

Емил Спасов призна, че Левски е далеч от това да се съревновава с Лудогорец.

"В годините, в които играехме заедно с Георги Илиев, второто място означаваше загуба. Доминацията на Лудогорец дойде след сериозни финансови стимули. Изградиха си къщурката, играят си в Европа, продават футболисти. В Левски и ЦСКА нещата не са такива, каквито трябва да бъдат, особено във финансов план. Докато няма спонсор в Левски, така ще бъде", заяви шесткратният шампион със "сините".

Според Георги Илиев ЦСКА трябва да запази най-добрите си играчи, ако иска да се конкурира с "орлите"

"Контузените футболисти не са фактор в ЦСКА. Лудогорец купува футболисти, докато Левски и ЦСКА съживяват футболисти и ги продават. Не може да си продадеш най-добрите играчи, ако имаш претенции за най-доброто място. Няма как да станем шампиони и да сме конкуренция на Лудогорец. ЦСКА не налага българи. Чак тогава ще дойде самочувствието", категоричен е един от участниците при знаковите успехи за "червените" в Европа и отстраняването на актуалните шампиони на Стария континенти - Нотингам Форест и Ливърпул.

Накрая двамата гости в студиото посочиха и любимите си спомени от "Вечното дерби".

"Левски играеше по-добре в мачовете в ЦСКА. Ние отстранихме Ливърпул и Нотингам, което мотивираше Левски допълнително. Любимата ми победа над Левски е за Купата. Ние след мачовете бяхме приятели. Левски имаше много добри централни нападатели", разказа Георги Илиев.

"През 1984 г. играхме последен мач за първенство и се решаваше титлата. Победихме с 3:1 и станахме шампиони. Взехме и всички купи", спомни си Емил Спасов.

Можете да гледате цялото интервю във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
17 руски дрона са обезвредили украинските сили
17 руски дрона са обезвредили украинските сили
Газопровод се спука в близост до болнично заведение в Пловдив
Газопровод се спука в близост до болнично заведение в Пловдив