НОВИНИ

Георги Иванов: Ние представяме България, а не Тодор Неделев

георги иванов представяме българия тодор неделев
bnt avatar logo
от БНТ
12:39, 12.06.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Временният селекционер на българския национален отбор по футбол Георги Иванов говори пред БНТ преди двубоя срещу Грузия от турнира Лига на нациите.

Наставникът призна, че много от футболистите са в шок заради случилото се с Тодор Неделев, но самият той заяви, че те трябва да се отърсят от случилото се, защото играят за България.

"Неприятен инцидент, имайки предвид, че много от футболистите са в шок. Всеки обаче реагира по различен начин на стреса. Смятам, че за мача всички ще успеят да се отърсят от случилото се и ще дадат най-доброто от себе си. Първо, всеки спортист трябва да играе за себе си. Второ, ние представяме България, а не Тодор Неделев или Кирил Десподов. Всички искаме Тодор Неделев да се оправи. Той ще получи от нас подкрепа като приятели и като човек, когото уважаваме, но в крайна сметка България е над всичко. Ние трябва да играем за България, а не за нещо или някого", коментира временният наставник на "лъвовете".

Иванов сподели още и каква според него е причината за слабите резултати на националите в последните мачове.

"Всеки спортист трябва да излиза с мисълта за победа. Ако преди мач не мисли за победата, това означава, че този човек не е за сериозен спорт. Имахме доста проблеми, 3-4 контузени човека, някои не бяха в добро физическо състояние. Хората трябва да разберат, че ние от БФС селектираме играчите, а не ги подготвяме. Намираме се в една среда, в която разполагаме с най-добрите български футболисти, но те не са подготвени. Когато не си подготвен, не можеш да играеш на нивото, на което трябва, защото динамиката е различна", заяви бившият футболист.

Накрая Георги Иванов разкри и с какви кадрови проблеми трябва да се справя преди мача с Грузия: "Десподов и Йомов няма да участват, но важното е да имаме 11 здрави футболисти и ще играем", завърши Иванов.

Автор: Илиян Енев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП решава как ще продължи подкрепата си за управлението
БСП решава как ще продължи подкрепата си за управлението
Полицаи и надзиратели излязоха на протест в София
Полицаи и надзиратели излязоха на протест в София