НОВИНИ

Георги Иванов: Уверени сме, че Илиан Илиев е най-добрият избор

георги иванов уверени сме илиан илиев добрият избор
bnt avatar logo
от БНТ
14:31, 01.11.2023
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Двама треньори са били разглеждани от ръководството на БФС за поста национален селекционер, обяви на пресконференция днес техническият директор на централата Георги Иванов. Илиан Илиев, който днес беше представен като наследник на Младен Кръстаич, обаче е бил първи избор, потвърди Иванов.

"Илиан Илиев беше нашият водещ вариант. Влязохме в разговори с него още преди повече от една седмица. Той е бил два пъти треньор на годината у нас, работи много добре и превърна Черно море в отбор, който има разпознаваем стил. Уверени сме, че той е най-добрият избор. Държим на него и БФС ще го подкрепя с целия си наличен ресурс", заяви още Георги Иванов.

Илиан Илиев е новият селекционер на България

След това той потвърди и думите на самия Илиев за договора: "Илиан Илиев ще води паралелно Черно море и националния отбор по футбол до лятото. След това ще се види, ще се преценява как ще продължим. Приемаме, че има цели с Черно море, които не може да остави сега, и не можем да настояваме в момента да бъде концентриран само върху представителния тим", допълни Иванов.

"Илиан ще има подкрепата, която имаха преди него двамата треньори, с които аз съм работил – Ясен Петров и Младен Кръстаич. Той ще си избира състава, той ще определя групата за мачовете, ще си прави състава и ще прави тактиката. Продължавам да съм на мнение, че имаме футболисти с качества, които не отговарят на резултатите на терена. Обърнахме с към Илиан Илиев за треньор, защото вярваме, че ще ни помогне да подобрим резултатите на националния отбор", продължи бившият централен нападател.

Заместник-изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов също подкрепи думите на Георги Иванов.

"Целият капацитет, който притежава БФС за подкрепа на националния селекционер, ще бъде впрегнат в подкрепа на Илиан Илиев. И тази подкрепа ще бъде напълно безрезервна", каза той.

Дебютът на Илиан Илиев ще бъде на 16-и ноември в София срещу Унгария, а три дни по-късно България приключва с европейските квалификации в група G с визита на Сърбия на стадиона в Лесковац.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турнето на Интер Маями в Китай пропадна
Турнето на Интер Маями в Китай пропадна
Осъдиха мнима гадателка на година и половина затвор
Осъдиха мнима гадателка на година и половина затвор