НОВИНИ

Георги Караманджуков: Ако не станем шампиони, ние ще сме си виновни

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:23, 24.05.2023
Чете се за: 05:52 мин.
Спорт
георги караманджуков станем шампиони сме виновни
Слушай новината

Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков говори след финала в турнира за Купата на България, спечелен от разградчани с 3:1, като освен за двубоя с ЦСКА 1948 един от ръководителите на "орлите" засегна и теми като борбата за титлата в Първа лига, както и бъдещето на Игор Тиаго.

Караманджуков сподели, че е останал доволен от триумфа за Купата, макар да призна, че вече се усеща някаква умора у "орлите" предвид проблемите с контузените футболисти и големия брой изиграни мачове дотук през кампанията.

"Това е 55-и официален мач за нас за сезона. Нашите футболисти са доста по-уморени, но пък с доста повече опит в такива битка. Мисля, че през първото полувреме категорично надиграхме отбора на ЦСКА 1948, които ги поздравявам. Все пак изключително коректно играха, спортсменски. Имаше по един отменен гол и за двата отбора. Смятам, че заслужено спечелихме купата. 16 мача имаме само в Европа. Но отборът страда и от доста контузени и други проблеми, но това е футболът", започна спортният директор на разградчани.

Един от ръководителите при "зелените" коментира още и битката за титлата в Първа лига с екипа на ЦСКА, която предстои да бъде решена в оставащите три кръга.

"Аз досега не съм чувал в някой мач Лудогорец да не е играл на 100 процента. Да, дадохме на някои футболисти почивка като Пьотровски и Клод Гонсалвеш. Но това е преценка на треньорите. Все пак накрая на сезона сме, остават още три финала. Тази година ЦСКА направи един отбор, но в трите мача с нас са спечелили само една точка. Явно когато ние бяхме в Европа, и загубихме доста точки тук, другите отбори са си печелили мачовете. Не се оправдавам. Ние си имаме вина. Ако не станем шампиони, не че ЦСКА са били по-добри, ние ще сме си виновни. Но нашата програма е по-тежка от тази на ЦСКА-София до края на първенството. Няма да се предадем до последно, само от нас си зависи да станем шампиони", заяви Караманджуков.

Спортният директор на разградчани не подмина и темата с треньорската смяна в средата на пролетния полусезон, когато Анте Шимунджа бе заменен от Ивайло Петев.

"Аз още при представянето на Ивайло Петев казах, че не е била треньорската смяна на дневен ред. Но не само загубите, но и самата игра, а и някои други неща, които са си вътрешна тайна, доведоха до тази смяна. Винаги треньорската смяна влияе положително. И лека полека Лудогорец си връща стила. Пак казвам – ние в момента имаме само двама здрави крайни защитници. Като се има предвид състоянието на Антон Недялков, на Дeни Групер, който е със скъсани кръстни връзки, и с този тежък ритъм сряда-събота, ни е доста трудно", разкри Георги Караманджуков.

Накрая ръководителят в разградския клуб коментира и темата около евентуалния трансфер на нападателя Игор Тиаго, потвърждавайки, че той е искан от няколко белгийски клуба и допълни, че от Лудогорец няма да го спират, ако той иска да напусне.

"Да, има интерес. Лудогорец не продава на всяка цена. Бъдете сигурни, че ако се стигне до сделка за Тиаго, тя ще бъде може би рекордна за българския пазар. Все пак той е много млад, виждаме изключително негово израстване през последните 3-4 месеца. Много хора ни обвиняваха, че се разделихме с Пиерос Сотириу преди 5-6 месеца. Но това беше решение на спортно-техническото ръководство и лично мое решение да дадем шанс на Тиаго и момчето си го грабна. И дори по-бързо от очакваното направи изключително силни мачове не само в България, но и в Европа", заяви Караманджуков.

"Няколко белгийски отбора са с интерес за него. Но ние не само финансово гледаме на офертите. Важно е клуба, в който отиде, да бъде достатъчно класен. И все пак той да играе на голямо ниво. Дали е Генк? Още малко търпение и ще разберете. Нямаме намерение да го спираме. Все пак когато един футболист знае за интерес към него, и е наясно, че ще получава в пъти по-голяма заплата от тази в България, нормално е да му се понижи мотивация и да не е полезен, ако не се стигне до трансфер", завърши той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интер обърна Фиорентина с два гола на Лаутаро Мартинес и отново ликува с Купата на Италия
Интер обърна Фиорентина с два гола на Лаутаро Мартинес и отново ликува с Купата на Италия
Александър Морфов, Мария Каварджикова, Владимир Пенев и Светлана Янчева са сред носителите на "Аскеер"
Александър Морфов, Мария Каварджикова, Владимир Пенев и Светлана Янчева са сред носителите на "Аскеер"