НОВИНИ

Георги Костадинов ще продължи да отсъства за Арсенал (Тула)

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
13:10, 30.10.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Футбол
георги костадинов продължи отсъства арсенал тула

Българският полузащитник Георги Костадинов може да бъде извън терена още около 10 дни и дори малко повече, обясни лекарят на клубния му отбор Арсенал (Тула) Александър Резепов.

Шефът на медицинската служба на клуба от Тула обясни на специален брифинг за ситуацията в клуба, който е раздиран от контузии, а също така отскоро има трима играчи, заразени с COVID-19.

"В мача с Тамбов контузи мускул, който се намира между прасеца и ахилеса. По време на октомврийската пауза за националните отбори той замина за България, там беше прегледан и му се назначи терапия. Сега продължава курса на възстановителна рехабилитация и в Русия, но проблемът е, че при тази специфика на травмата няма как да се дадат точни срокове. Георги може да се оправи до 10 дни, може по-скоро, може и две седмици да отнеме", обясни ситуацията около българския национал лекарят на руснаците.

Освен Костадинов, Арсенал (Тула) не може да разчита на Кирил Комбаров, повредил менискус и претърпял артроскопия, Алекасндър Денисов, Евгений Луценко и Гурам Аджоев заради други контузии.

Владислав Пантелеев, Юрий Ковальов и Валерий Громико пък са тримата играчи, които дадоха положителни проби за коронавирус, обясни лекарят на арсеналци.

В момента Арсенал (Тула) заема 11-о място с 12 точки и в следващия кръг ще гостува на тима на Рубин (Казан).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Донарума и Милан не могат да се разберат за новия договор
Донарума и Милан не могат да се разберат за новия договор
Старт на акция „Зима“: Полицията проверява готови ли са шофьорите на пътя
Старт на акция „Зима“: Полицията проверява готови ли са шофьорите на пътя