НОВИНИ

Георги Пирински: Необходими са предсрочни избори, предшествани от актуализация на бюджета

bnt avatar logo
от БНТ
09:29, 15.06.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

В "Денят започва" бившият председател на Народното събрание от БСП Георги Пирински се обяви за предсрочни избори, които обаче трябва да се случат след като народното събрание приеме актуализацията на бюджета.

"Гневът срещу Петков и Василев е голям. Какво виждаме – договорки по апартаментите – това ли е качеството на правителството? То се срина точно от тези очаквания и тук се крие фрустрацията на хората. Сега въпросът е какъв е изходът и снощи в "Референдум" видяхме, че мненията са разделени.

Проучване за "Референдум": Напускането на коалицията от ИТН - 38% не одобряват, 32% одобряват

Какво е добро за страната? Според мен, очевидно, има необходимост от актуализация на бюджета, за да е ясно до края на годината каква е финансовата рамка на държавата. Добър или лош, с едни или други критики – трябва да има бюджет -такъв, какъвто може да бъде приет от това Народно събрание. След това трябва да има предсрочни избори, до които обаче да се стигне до друг начин, а не по този, по който се върви сега. Партиите трябва да предоставят на хората позиции, за да се преодолее това усещане, че няма кой да отиде да гласува. Те трябва да се представят по друг начин пред хората. Трябва да се престане с представата, че партиите са проекти", каза Пирински.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предлагат Нери Терзиева и съпруга ѝ за почетни граждани на Пловдив
Предлагат Нери Терзиева и съпруга ѝ за почетни граждани на Пловдив
Везенков и Олимпиакос удвоиха аванса си във финалната серия
Везенков и Олимпиакос удвоиха аванса си във финалната серия