НОВИНИ

Стоян Михалев: Решението на ГЕРБ за вота на недоверие изглежда синхронизирано с лидера на ИТН

bnt avatar logo
от БНТ
09:21, 15.06.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Политика
Слушай новината

Според Стоян Михалев от "Демократична България" решението на ГЕРБ да внесе вот на недоверие изглежда синхронизирано с действията на лидера на "Има такъв народ".

"Знаем, че те бяха скарани в миналото, там отношенията не бяха добри, след като г-н Трифонов даде добър старт на политическата кариера на г-н Борисов, но вероятно тези отношения са се затоплили. Дали през Орлин Алексиев или "Котараците", нещо се е случило, защото в момента виждаме пълен синхрон", коментира в "Денят започва" Михалев.

"Нямаме доказателства дали има финансови връзки между г-н Трифонов и Таки. Няколко часа преди да бъде обявено изтеглянето на министрите на ИТН, ние в ДСБ имахме информация, че Таки е изключително бесен, че му се отнема контрола на митниците и е готов дори да отмъсти и да бутне правителството. Дали това може да се докаже – нямам представа", поясни Михалев.

Той смята, че най-голям интерес държавата да бъде дестабилизирана имат руските интереси на нейната територия.

И посочи, че „за първи път имаме уникален шанс да се откъснем от тази енергийна зависимост. По тази тръба не течеше газ, по нея течеше корупция".

"Македония е формален повод. Ти пееш за Македония, а в същото време буташ правителството и дестабилизираш държавата, когато сме във война. Това е лошо за цялата ни демократична среда. ИТН бяха част от т.нар. глас на протестите. И сега излиза, че те са участвали, за да върнат Борисов на влас", е мнението на Михалев.

Ако не мине актуализацията на бюджета, няма да бъдат актуализирани пенсиите на толкова много хора. Ако не бъдат прокарани тези 22 закона, тогава освен че влизаме в наказателна процедура, парите от Плана за възстановяване няма да дойдат. А това са 12 млрд., разясни още Стоян Михалев.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Везенков и Олимпиакос удвоиха аванса си във финалната серия
Везенков и Олимпиакос удвоиха аванса си във финалната серия
Альоша Илиев завърши пети, Рачев в битка за бронза на Европейското по борба за кадети
Альоша Илиев завърши пети, Рачев в битка за бронза на Европейското по борба за кадети