НОВИНИ

Георги Вангелов остана без медал от европейското първенство по борба

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:14, 18.02.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
георги вангелов размина медал европейското първенство борба
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Георги Вангелов остана с празни ръце от европейското първенство по борба в Букурещ, след като в спора за бронза в категория до 61 кг на свободния стил при мъжете българинът отстъпи на азера Нурадин Новрузов с 3:7 точки.

Битката между двамата стартира равностойно, като преди последните секунди на първата част резултатът беше 1:1, след като Вангелов първо получи предупреждение за пасивност, но след това съумя да избута своя противник извън тепиха. За съжаление, точно преди почивката родният състезател допусна лека неточност, което позволи на Новрузов да го повали и така да вземе аванс от 3:1 преди началото на втората част.

След подновяването на схватката борецът от Азербайджан увеличи преднината си на 4:1, избутвайки нашето момче извън очертанията, а след неуспешен протест на български щаб резултатът стана 5:1 в полза на 21-годишния азер. До края на двубоя двамата си размениха по още две точки, които фиксираха и крайното 7:3 за Нурадин Новрузов и му донесе първи медал от голямо първенство при мъжете.

В същото време пък Георги Вангелов остана без отличие и така пропусна възможността си да се пребори за трети бронз от шампионата на Стария континент в кариерата си след Рига 2016, Будапеща 2022 и Загреб 2023.

Малко по-късно тази вечер предстои и последната среща с българско участие в хода на европейското първенство в Букурещ, като Ален Хубилов ще излезе в спор за бронзовия медал при 125-килограмовите срещу представителя на Беларус, който участва под неутрален флаг Дзианис Храмианкоу. Тяхната битка може да проследите НА ЖИВО по БНТ 2 и онлайн на нашия сайт bntsport.bg!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втората по големина болница в Газа е извън строя
Втората по големина болница в Газа е извън строя
Бронзов медал за Ален Хубулов в последния ден от европейското първенство по борба
Бронзов медал за Ален Хубулов в последния ден от европейското първенство по борба