НОВИНИ

Георги Василев беше назначен за спортен директор в Етър (Велико Търново)

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:51, 08.05.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Снимка: ФК Етър (Велико Търново)
Слушай новината

Един от най-успешните български треньори от близкото минало Георги Василев - Гочето беше представен като новия спортен директор на Етър (Велико Търново).

Новината беше съобщена от "болярите" на клубния им сайт, където те споделят още, че председателят на УС на клуба Деян Куздов лично е представил Василев на футболистите на Етър преди днешната тренировка.

Самият Георги Василев пък сподели, че идва с най-голямото желание да помогне на отбора в предстоящите много важни три мача, които ще определят дали Етър ще се завърне в Първа лига през следващия сезон.

"Идвам с най-голямото желание да помогна с присъствието си на спортно-техническото ръководство, на което твърдо стоя зад гърба им, с уважението, с което се отнася към мен ръководството на клуба. Желанието ми е в тази кризисна ситуация, в която се намира Етър, да направим максимума, за да не пропуснем годината. Това няма да е много лесно, защото другите отбори вече усетиха това колебание и се амбицираха. Миньор и Хебър ще са много сериозни конкуренти в последните кръгове. А моето присъствие и перспектива са две различни неща. Присъствието – от гледна точка на оставащите три мача, перспективата в бъдеще – аз съм си във Велико Търново и като има полза от мен, ще ме ползват. Най-важното е да се вдигне настроението и сплотеността на играчите. Ще помагам със съвети на Веселин Великов, дано решаваме нещата семпло и бързо", коментира Георги Василев.

В своята кариера Василев е защитавал цветовете на Етър (Велико Търново) като футболист между 1969 и 1977 година, а след това на три пъти е заставал начело на тима в ролята на треньор.

Именно под негово ръководство "виолетовите" триумфират и с шампионската титла на България през сезон 1990/91.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Иванов: Без съмнение се очаква увеличение на цената на тока
Иван Иванов: Без съмнение се очаква увеличение на цената на тока
Локомотив Сф направи огромна крачка към оцеляването след равенство срещу Ботев (Враца)
Локомотив Сф направи огромна крачка към оцеляването след равенство срещу Ботев (Враца)