ГЕРБ победи БСП и ДПС на частичните местни избори днес

от БНТ
23:05, 27.09.2020
Чете се за: 00:59 мин.
У нас
Снимка: Архив/БГНЕС

ГЕРБ спечели частичните местни избори в цялата страна срещу кандидатите на БСП и ДПС. Още на първи тур с победата се поздравиха кандидатите на ГЕРБ в Септември, Стрелча, Соколаре, Бозвелийско, Киченица, Медовина, Карагеоргиево, Острец и Брестак. ГЕРБ губи изборите в Бохот, Брягово, Къпиновци, Водно и Аканджиево.

На първия тур Метин Латифов от ГЕРБ печели местния вот в с. Карагеоргиево, община Айтос, изпреварвайки кандидата на ДПС. Също на първи тур Юзджан Рамаданов от ГЕРБ бе избран за кмет на с. Киченица, община Разград. ГЕРБ ще има кмет и в с. Медовина, община Попово. Тодор Борисов спечели срещу кандидата на АБВ.

С победа над кандидата на БСП Иван Параскевов печели изборите в най-голямото село в община Провадия – Бозвелийско. Йошка Цветкова става кмет на с. Соколаре (община Бяла Слатина), след като още на първи тур победи кандидатите на ДПС и БСП, съобщиха от ГЕРБ.

Също така Виолета Кръстева и Нели Димитрова от ГЕРБ печелят изборите в кметство Острец, община Търговище, и с. Брестак, община Вълчи дол, тъй като са единствените кандидати. Същото важи и за подкрепения от ГЕРБ кандидат за кмет на община Септември Васка Рачева. Според паралелното преброяване в община Стрелча подкрепения от ГЕРБ Георги Павлов печели срещу кандидата на АБВ.

ГЕРБ губи изборите в с.Бохот (община Плевен), с. Брягово (община Първомай), с. Къпиновци (община Исперих), с. Водно (община Дулово) и с. Аканджиево (община Белово).

На балотаж с БСП следващата неделя отиват кандидатите на ГЕРБ в с. Карлуково, община Луковит, и с. Тенево, община Тунджа.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и членовете на Изпълнителната комисия на партията поздравяват всички новоизбрани кметове на провелите се днес частични местни избори.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ветровито време и валежи днес
Ветровито време и валежи днес
Няма пострадали при верижната катастрофа между три тира
Няма пострадали при верижната катастрофа между три тира