НОВИНИ

ГЕРБ: Управляващите крият истината за цените на горивата

Николай Минков
от Николай Минков
12:29, 17.06.2022
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
герб управляващите крият истината цената горивата
Слушай новината

ГЕРБ са предложили да бъде създадена временна комисия за цената на горивата, но то не е попаднало в дневния ред на Народното събрание. Това заявиха депутатите Делян Добрев и Томислав Дончев в парламента.

"Не е вярно че цените са скочили заради петрола, тъй като петролът у нас не е сорт "Брент", а уралски петрол, чиято цена не променена", заяви Делян Добрев.

По думите му дори след войната в Украйна уралският нефт е паднал с 30%. Къде е разликата от 1 лев на литър, питат ГЕРБ и твърдят, че това е кражба.

"На ден се купуват 10 млн. литра или някой прибира 10 млн. На ден. Управляващите прикриват истината", категоричен е Добрев.

Томислав Дончев заяви, че става въпрос за публични факти, които са изнесени в пленарната зала, но реакцията на депутатите била нулева. На този фон новината за отцепилия се депутат от ИТН е предизвикала бурни емоции.

"Ако това правителство се занимава с нещо, то е собственото му оцеляване. Каквито и усилия да се полагат и каквито и пари да се инвестират, дните на това правителство са преброени", заяви Дончев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чиста ли е морската вода във Варна?
Чиста ли е морската вода във Варна?
Код червено за рекордни жеги в 12 департамента на Франция
Код червено за рекордни жеги в 12 департамента на Франция