НОВИНИ

Германия обърна Гърция и оформи полуфиналното каре във второто издание на United Cup

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:12, 05.01.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
германия обърна гърция оформи полуфиналното каре второто издание united cup
Снимка: БТА

Отборът на Германия стана последният полуфиналист на отборния турнир United Cup, след като в четвъртфинален сблъсък надигра с 2-1 победи след обрат състава на Гърция.

Двубоят започна отлично за южните ни съседи, тъй като в мача на сингъл при дамите Мария Сакари разби бившата №1 в света Анжелик Кербер с 6:0, 6:3, давайки преднина на Гърция.

В дългоочакваната среща на сингъл при мъжете обаче Александър Зверев се наложи над Стефанос Цицпас с 6:4, 6:4, записвайки петия си успех срещу този съперник в общо 14 дуела помежду им, за да изравни общия резултат в сблъсъка между Германия и Гърция.

Така се стигна до решителен двубой на смесени двойки, в който германците заложиха на Зверев и световната №5 при дуетите при дамите Лаура Зигемунд, докато от другата страна излязоха Сакари и по-малкият брат на Стефанос Циципас Петрос.

Представителите на Бундестима доминираха на корта през по-голям период от мача и заслужено стигнаха до успеха с 6:3, 6:3, с който те класираха страната си за полуфиналите на United Cup.

В спор за място на финала на отборната надпревара в Австралия Александър Зверев и компания ще срещнат именно домакините, които още вчера се справиха категорично със състава на Сърбия след 3-0 победи.

Другият финалист във второто издание на турнира пък ще бъде определен в сблъсъка между тимовете на Полша, водена от световната №1 Ига Швьонтек и Хуберт Хуркач, и Франция, където лидер е шампионът от Sofia Open 2023 Адриан Манарино.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българите извън топ 40 на спринта при мъжете от Световната купа по биатлон в Оберхоф
Българите извън топ 40 на спринта при мъжете от Световната купа по биатлон в Оберхоф
Атанас Атанасов: Един от основните приоритети в работата на НС трябва да е реформата на службите
Атанас Атанасов: Един от основните приоритети в работата на НС трябва да е реформата на службите