НОВИНИ

Германия се измъкна срещу вдъхновена Унгария и продължава напред

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:58, 23.06.2021
Чете се за: 04:12 мин.
Спорт
живо евро 2020 германия унгария два гола секунди
Слушай новината

Отборът на Германия се добра до равенство 2:2 срещу състава на Унгария и по този начин се класира на 2-ото място в тази Група "F" и продължава към 1/8 финалите.

Бундестимът беше на ръба на отпадането, след като на два пъти "маджарите" повеждаха, но все пак момчетата на Йоаким Льов проявиха характер и спечелиха скъпоценната точка.

Унгария пък напуска Евро 2020 с високо вдигната глава, след като изиграха втори пореден много силен двубой, но за тяхно съжаление съдбата реши те да отпаднат.

Равенството 2:2 и в другия двубой в групата пък означава, че за Маншафта предстои пътуване до Лондон, където в следващата фаза ще наблюдаваме страхотен сблъсък: Англия - Германия.

След първоначалния германски натиск, Унгария първа нанесе своя удар на "Алианц Арена", когато в 11-та минута Роланд Шалай качи топката на главата на Адам Салай и капитанът на "маджарите" не остави шансове на Мануел Нойер с прецизен удар в долния десен ъгъл на вратата.

Германия побърза да отговори и в 20-та минута домакините се разминаха на косъм с гола, след като удар на Матс Хумелс с глава се отби от гредата. Секунди по-късно друг централен бранител, Матиас Гинтер излезе на стрелкова позиция, но вратарят Гулачи улови без проблеми.

На практика тази ситуация се оказа и последната по-интересна за първата част, тъй като в оставащото време германците така и не намериха начин да затруднят сериозно вратата на своите гости.

Междувременно в средата на полувремето над Мюнхен се разрази страхотна буря, която допълнително затрудни играчите и на двата тима.

След подновяването на играта отново германците се втурнаха в търсене на изравнителния гол, но тежък удар на Кай Хаверц в 52-aта минута бе уловен от Петер Гулачи.

В 66-та минута обаче груба грешка на стража на РБ Лайпциг позволи този път на Хаверц да вкара топката във вратата на Унгария за 1:1. Гулачи се размина с топката при центриране от пряк свободен удар, след което кълбото бе отклонено с глава от Хумелс към Хаверц.

Секунди след като подновиха играта обаче "маджарите" си върнаха преднината след фрапантна грешка в немската отбрана. Адам Салай подаде към Андрас Шафер, който се вклини между нищо неподозиращите бранители на Бундестима и чукна топката покрай Мануел Нойер за 1:2.

Германците определено имаха нужда да се отърсят от шока и следващата им добра атака дойде в 81-та минута, когато Госенс и Кроос направиха хубаво двойно подаване, но ударът на последния премина встрани от целта.

Три минути по-късно обаче Бундестимът изравни резултата за втори път, след като най-после унгарската отбрана рухна, а Леон Горецка бе на правилното място, за да отбележи.

В оставащото време до края Германия мъдро запази резултата и не допусна нови изненади, подпечатвайки си по този начин мястото в 1/8 финалите.

Стартови състави:

Германия: Нойер, Гинтер, Хумелс, Рюдигер, Кимих, Гюндоган, Кроос, Госенс, Хаверц, Сане, Гнабри

Унгария: Гулачи, Него, Ботка, Орбан, Салай, Фиола, Клайнхайслер, Ноги, Шафер, Салай, Шалай

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Португалия и Франция не се победиха
Португалия и Франция не се победиха
СЗО не препоръчва болкоуспокояващи преди ваксинация
СЗО не препоръчва болкоуспокояващи преди ваксинация