НОВИНИ

Гешев от Туитър: Радев подкрепи бегълците от правосъдието

гешев туитър радев подкрепи бегълците правосъдието
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:12, 14.07.2020
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

"Политици и олигарси да плащат на провокатори, за да употребят гражданската енергия, не е ново. Новото е, че този, който следваше да е обединител на нацията – Радев, подкрепи бегълците от правосъдието. Ние продължаваме в името на бъдещето на Родината!". Това написа главният прокурор Иван Гешев в профила си в Туитър.

По-рано през днешния ден Обвинител №1 благодари на посолството на САЩ, което в свое изявление подкрепи българския народ "в стремежа му за повишаване на доверието в демократичната система и насърчаване на върховенството на закона в България".

"Благодаря на партньорите ни от Съединените щати и посолството им в България за подкрепата за върховенството на закона и безкомпромисните действия на Прокуратурата. Наистина - никой за нас не е над закона! Днес ще го покажем на всички българи за пореден път!", написа Гешев.

По обед заръката на главния прокурор стана факт и от Спецпрокуратурата обявиха, че обвиняемите бизнесмени Васил Божков и Цветан Василев си партнират с "честни" политици и "свободни" журналисти, за да саботират работата на правосъдната система на България.

Впоследствие бяха разпространени и четири записа със СРС-та на укриващия се в ОАЕ бизнесмен Васил Божков, който разговоря с политици и журналисти, както и с близък до укриващия се в Сърбия банкер Цветан Василев.

В тях той говори, че създава щаб на протеста, защото били неорганизирани. Казва, че дал 15 хиляди. Коментира, че може да прати 10 000 пред парламента. Казва, че и ще съветва президента какво служебно правителство да направи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камион с вишка се обърна в село Стоб, има пострадал работник
Камион с вишка се обърна в село Стоб, има пострадал работник
Депутатът Стефан Апостолов спира със съдийството
Депутатът Стефан Апостолов спира със съдийството