НОВИНИ

Гешев се срещна с родителите на трите момичета, пометени от кола в Стара Загора

bnt avatar logo
от БНТ
11:12, 13.10.2021
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Главният прокурор иска да бъдат сформирани съвместни щабове с МВР и ДАНС срещу купуването на гласове. Иван Гешев заяви в Стара Загора, че доброто взаимодействие между институциите може да противодейства на изборната търговия.

В Стара Загора главният прокурор се срещна с родителите на трите момичета, които пострадаха при катастрофа, пометени от 18-годишен шофьор. Родителите са заявили, че искат делото за инцидента да се гледа от Старозагорския съд.

Прокуратурата ще бъде безкомпромисна и не би трябвало да има никакво съмнение, че ще позволим някакви влияния върху разследването. Влияния имам предвид от местен характер, да ги наречем по този начин. Също обяснихме на родителите, че делото е взето на специален надзор в АП Пловдив. Проблемът, аз уважавам българските институции и няма да коментирам евентуалните проблеми, те ще бъдат изяснявани, свързани с първоначалния етап на разследването. Единствено, което ще кажа, че прокуратурата е уведомена 15 часа след ПТП и то по телефона.

Гешев коментира и осъдителното решение срещу България, заведено от семейство Баневи. Според него е практика подсъдими и обвиняеми лица да използват всякакви способи да се защитят, което не променя въпроса с наказателната отговорност.

Автор: Иван Янев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
COVID-19 отне живота на основателката на ПЧМГ и "Питагор"
COVID-19 отне живота на основателката на ПЧМГ и "Питагор"
Естония може да стане първата страна в Европа със сертификат за антитела
Естония може да стане първата страна в Европа със сертификат за антитела