НОВИНИ

Гимнастичките представиха календар за 2022 година (Снимки)

bnt avatar logo
от БНТ
15:13, 30.11.2021
Чете се за: 01:15 мин.
Художествена гимнастика
Слушай новината

Състезателките от националния отбор по художествена гимнастика - индивидуално и ансамбъл взеха участие в представянето на календар за 2022 година.

Темата за календара е изключително интересна, защото красивите лица на родния спорт представят уникалните български сортове плодове, зеленчуци и посеви.

Всички средства от продажбата на календарите ще бъдат дарени на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) и Селскостопанска академия.

Момичетата позират пред фотообектива с различни сортове като жито, лавандула, роза дамасцена, царевица, домат, краставица, чушка, люцерна, грозде, ябълки, круши.

Организаторите са си поставили за цел изработката да е щадяща околната среда. Календарът е отпечатан изцяло с рециклирана хартия и без употребата на вредни метали и химикали.

„Горди сме, че с нашето послание в този благотворителен календар можем да подкрепим идеята за устойчиво развитие – подпомагане на научните разработки за запазване на българските сортове”, отбелязва Илиана Раева, президент на БФХГ.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Андрей Кузманов участва в церемония на ЕК в Брюксел
Министър Андрей Кузманов участва в церемония на ЕК в Брюксел
Едва 4.3% от учителите у нас са на възраст 21-30 години
Едва 4.3% от учителите у нас са на възраст 21-30 години