Гишетата за смяна на лични документи ще работят и утре до 17.30 ч.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:48, 30.12.2020
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Всички гишета за издаване на лични документи в последния ден на годината ще работят на пълно работно време - до 17.30 ч. Заради пандемията, с шест месеца е удължен срокът на валидност на личните карти, паспортите и шофьорските книжки, които изтичат до 31 януари 2021 година.

Дните между Коледа и Нова година се оказаха предпочитани за много хора, които трябва да си сменят личните документи.

"Българите в края на годината винаги оправяме всичко", смята гражданин.

"Аз съм за удостоверение за постоянно пребиваване. Сега са празници, не съм на работа и имам време. За това дойдох днес", обясни чужденка.

31 декември е нормален работен ден и гишетата за лични документи във всички областни дирекции на Районни управления на вътрешното министерство ще работят на пълно работно време.

"За София то е от 7.00 ч. до 17.30 ч. А за останалата част от страната от 8:30 до 17.30 ч.", припомни зам.-директорът на дирекция "Български документи за самоличност" към МВР Пламена Недялкова.

В София през последните два дни заявленията за нови лични документи са с около 20% повече в сравнение с тези, подадени през изминалата седмица. В останалата част на страната увеличението е около 10%.

"През 2020-а година, вече мога да кажа, защото сме предпоследен ден на годината, статистиката е, че са издадени почти 2,5 милиона български лични документи. Толкова се очаква да бъдат подменени и през следващата година", допълни Недялкова.

Удълженото работно време от 7.00 ч. сутринта за гишетата в София ще продължи и през следващите месеци.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
От утре: 7-дневна карантина и тест за всички пристигащи в Белгия от т.нар. червена зона
От утре: 7-дневна карантина и тест за всички пристигащи в Белгия от т.нар. червена зона
Трус с магнитуд 3,5 по Рихтер в Румъния
Трус с магнитуд 3,5 по Рихтер в Румъния