НОВИНИ

Полицията отчита спад на домовите кражби в София

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
19:52, 30.12.2020
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

72-годишен пенсионер е бил жестоко пребит от двама младежи, за да откраднат от него 150 лв. За по-малко от 24 часа са заловени от полицията и сега ги чака присъда.

Нападателите нагло нахлули в дома на 72-годишния Георги Николов. Заплашили с го с ножове и започнали да го душат. След като взели парите, избягали.

"Двама мъже на 22 години. Двамата на една и съща възраст. Криминално проявени са", каза старши комисар Димитър Величков - директор на ОД на МВР-Сливен.

"Повдигнато е обвинение за грабеж в съучастие за което е предвидено от от 3 до 10 години лишаване от свобода", каза Иван Иванов - председател на Районна прокуратура - Сливен.

На територията на Областната дирекция на МВР в Сливен има спад на битовата престъпност. В селото, където живее дядо Георги, са регистрирани 4-5 кражби за тази година.

Спад има и битовата престъпност в столицата и по-специално на домовите кражби. И тук има случаи, в които крадците влизат в апартаменти, докато собствениците са в него.

От СДВР отдават спада на домовите кражби на засилените полицейски операции, както и призива

"Останете вкъщи", заради който много бяха в домовете си и в нормалните работни дни, и по празниците. Някои престъпници обаче стават по-изобретателни:

От полицията призовават хората активно да сигнализират, когато видят непознати да се навъртат около домовете на съседите си, например. Така най-близко намиращият се патрул би могъл да извърши проверка на съмнителния човек и да предотврати престъпление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови трусове в Хърватия, екипите още издирват затрупани хора под руините
Нови трусове в Хърватия, екипите още издирват затрупани хора под руините
Утре Хамилтън ще получи рицарска титла
Утре Хамилтън ще получи рицарска титла