НОВИНИ

Гледайте НА ЖИВО по БНТ 1: България - Литва, квалификация за Мондиал 2022 в Катар

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:00, 05.09.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
гледайте живо бнт българия литва квалификация мондиал 2022 катар
Слушай новината

Българския национален отбор по футбол посреща Литва тази вечер на националния стадион "Васил Левски" в търсене на първа победа в Група С на Световните квалификации за Мондиала в Катар през 2022 година.

"Лъвовете" ще влязат в този мач, вдъхновени от равенството като гости на Италия, и ще се надяват днес да прекъснат серията си от почти две години без успех в официална среща.

За последно България спечели двубой през ноември 2019-та, когато в София бе победен отборът на Чехия с 1:0 в сблъсък от квалификациите за Евро 2020.

Сега у нас пристига непретенциозния състав на Литва, който е в серия от седем поредни загуби, и логично е определян като аутсайдера в групата.

Въпреки това, българският селекционерът Ясен Петров увери, че "лъвовете" няма да подценят прибалтийската страна. Звездата на тима ни Кирил Десподов пък сподели, че в отбора не си правят илюзии, че тази вечер ги очаква лесен мач.

Ясен Петров сподели още в Италия, че вероятно ще направи няколко промени в стартовите 11 за двубоя срещу Литва, но все пак се очаква героите от двубоя срещу "Скуадрата" Кирил Десподов и Атанас Илиев да започнат от първата минута.

За литовците най-голямата липса пък е тази на техния селекционер Валдас Иванаускас, който даде положителен тест за COVID-19 и не успя да пътува с отбора.

В исторически план България и Литва имат две изиграни контроли, като и в двата случая "лъвовете" печелият с по 3:0 като домакин. Днес обаче предстои първият официален сблъсък между двата тима.

Не пропускайте мача България - Литва от Световните квалификации за Мондиал 2022 в Катар, тази вечер от 19.00 часа НА ЖИВО в ефира на БНТ 1 и и онлайн на bntnews.bg/sport. Студийната програма започва в 18.30 часа!

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росица Матева, ЦИК: Избори 2 в 1 може да има, но трябват още около 2000 машини
Росица Матева, ЦИК: Избори 2 в 1 може да има, но трябват още около 2000 машини
Близък помощник на принц Чарлз подаде оставка след обвинения за злоупотреба с влияние
Близък помощник на принц Чарлз подаде оставка след обвинения за злоупотреба с влияние