Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Глоба за строителите на АМ „Европа“ заради лоша организация на движението

от БНТ
13:56, 19.01.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
строителите bdquoевропаldquo бъдат глобени заради лошата организация движението
Слушай новината

Фирмите, които извършват ремонт на трасето между граничния пункт „Калотина“ и Драгоман от автомагистрала „Европа“, ще бъдат глобени заради лошата организация на движение в участъка, съобщават от регионалното министерство.

Регионалната дирекция за национален строителен контрол е изпратила покани за съставяне на актове по реда на Закона за административните нарушения и наказания. Санкцията, която може да им бъде наложена по закон, е между 1000 и 5000 лв.

СНИМКИ: Министерство на регионалното развитие и благоустройството

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов разпореди проверката на участъка, след като получи десетки сигнали от граждани за организацията на движението в района.

Ето какво още се казва в позицията на МРРБ:

Началникът на Дирекцията за национален строителен контрол инж. Лиляна Петрова и експерти от РДНСК Софийска област незабавно извършиха проверка на 11 януари т.г.

Инспекторите са установили редица сериозни пропуски по цялото трасе. В по-голямата част от пътя са констатирани сериозни пропуски по временната организация на движението – липсват ограничителни табели, светлинната сигнализация е недостатъчна, като светлинна сигнализация има единствено в началото и края на трасето. Светлинна сигнализация и указателни знаци липсват и при прехвърляне на движението „от ляво в дясно“ или от дясно в ляво“, а поставените ограничителни табели са недостатъчни. Констатирано е, че липсват знаци за вход или изход към съществуващите пътища по трасето. Проверяващите са установили още, че на места пътните знаци са поставени на земята, облегнати на стойка, ограничителните табели и знаците са замърсени, а временната маркировка е в лошо състояние.

Агенция „Пътна инфраструктура“ също е започнала проверка, а резултатите трябва да са готови до края на тази седмица. АПИ проверява проекта за временна организация и планира да санкционира фирмите за нарушаването му.

Министър Гроздан Караджов се извинява на всички български и чуждестранни граждани, които са били принудени да пътуват по опасното трасе."

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Работници от "Арсенал" на протест за възстановяване на транспорта до завода
Работници от "Арсенал" на протест за възстановяване на транспорта до завода
Подреждат непоказвани творби на Майстора в изложба за 140 години от рождението му
Подреждат непоказвани творби на Майстора в изложба за 140 години от рождението му