НОВИНИ

Глутница кучета уби жена в Долна Оряховица

bnt avatar logo
от БНТ
11:46, 30.03.2023 (обновена)
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Глутница кучета разкъса 40 годишна жена в град Долна Оряховица. Тя е загинала на място. Инцидентът е от рано тази сутрин, докато жената се прибирала от нощна смяна в болницата в Горна Оряховица. Окръжната прокуратура във Велико Търново разследва случая, но към момента все още няма задържан и привлечен като обвиняем за трагедията.

Инцидентът се случва рано тази сутрин в една от улиците в покрайнините на Долна Оряховица. 40-годишната жена се е прибирала от нощно дежурство в общинската болница в Горна Оряховица, където работи като санитар.

Нападната е от глутница от около 10 кучета. Открита е в безжизнено състояние и с множество разкъсни рани по тялото. Хората, които живеят на тази улица разказват, че от години имат проблем със свой съсед, който отглеждал безстопанствени и нерегистрирани кучета в двора си.

Ето какво разказват хората:

"Над 10-15 има на моменти, даже и мен ме гонят."

"С тези кучета е имало проблеми отдавна, оплаквали са се хората, но законът бил такъв, че ги държи в къщата си и не можело нищо да се направи."

"Покрай тия кучета идват и други, става голяма глутница и винаги е било страшно. Всеки прехвърля отговорността на някой друг."

Кметът на Долна Оряховица Йордан Байчев не отрича, че и тук проблемът с бездомните кучета е много сериозен, но до момента официални сигнали за проблеми с тази глутница не е имало.

"Не може да си кривим душата, има безстопанствени кучета и това е сериозен проблем, за който е сигнализирано многократно. Този проблем трябва да се реши централно. Имали сме сигнали за кучета, вземали сме мерки, кастрирали сме ги, маркирали, за въпросните нямам конкретен сигнал", каза Йордан Байчев.

Кучета, които са нападнали и разкъсали жената, са заловени и са под постоянен полицейски надзор. Разследването по случая продължава, а докато институциите търсят причините и виновните, факт е загубеният живот на една майка, която оставя 15-годишен син.

Вижте още в прякото включване на Мирела Дончева.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Луис Енрике: Бих искал да работя в Англия
Луис Енрике: Бих искал да работя в Англия
3-годишно дете загина при взрив на газова бутилка в Русе
3-годишно дете загина при взрив на газова бутилка в Русе