НОВИНИ

Гоф отпадна, Остапенко се класира за четвъртфиналите на Australian open

Йелена Остапенко
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:30, 22.01.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Участието на Коко Гоф на Australian open приключи, след като 18-годишната американка бе победена от бившата шампионка от Откритото първенство на Франция Йелена Остапенко в четвъртия кръг.

Остапенко се наложи в напрегната битка със 7-5, 6-3 за час и 33 минути на "Маргарет Корт Арена", за да достигне за първи път до четвъртфиналите на Мелбърн Парк. Сега латвийката ще се изправи срещу шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина, която отстрани световната номер едно Ига Швьонтек няколко минути по-рано на Род Лейвър Арена.

"Знаех, че тя е страхотен играч и играе наистина добре, но наистина нямах какво да губя. Просто отидох там и се опитах да покажа най-доброто от себе си, да се боря за всяка точка и да я затрудня и наистина съм доволна от начина, по който играх", каза Остапенко, която спечели Ролан Гарос през 2017 г.

Остапенко, чийто последен четвъртфинал на турнир от Големия шлем беше на Уимбълдън през 2018 г., преживя няколко тежки години след това, повлияни от контузии. Тя никога досега не беше побеждавала на Откритото първенство на Австралия тенисистка, класирана в топ 10.

"Опитвах се да остана позитивна през цялото време. И знаех, че трябва да играя агресивно, дори и да пропусна някои топка. В края мисля, че я държах под голямо напрежение и това ми донесе победата", каза още Остапенко след победата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Итас Трентино победи Кучине Лубе, Казийски бе избран за MVP на срещата
Итас Трентино победи Кучине Лубе, Казийски бе избран за MVP на срещата
Сняг и студ сковаха Германия: Регистрирани са над 100 пътни инцидента
Сняг и студ сковаха Германия: Регистрирани са над 100 пътни инцидента