НОВИНИ

Гол на Йомов директно от ъглов удар вдъхнови ЦСКА за победа срещу Шахтьор (Караганда)

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:20, 31.01.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
гол йомов директно ъглов удар вдъхнови цска победа шахтьор караганда
Снимка: LAP.bg
Слушай новината

Отборът на ЦСКА надигра с категоричното 5:1 казахстанския Шахтьор (Караганда) в поредната си контрола по време на зимния лагер в Турция, а срещата ще се запомни с попадението, реализирано директно от ъглов удар, на Георги Йомов в 24-ата минута.

Самата проверка започна трудно за "червените", които се оказаха изоставащи още след пет минути игра, когато Николай Котвадюк даде аванс на казахстанския тим.

В 13-ата минута обаче футболистите на Стойчо Младенов стигнаха до изравнителен гол чрез Амос Йога, за да се стигне малко по-късно и страхотното изпълнение на Йомов, което оформи пълния обрат за българския тим.

Скоро след изминаването на първия половин час игра отново Йомов беше точен след подаване на Вилдсхут, за да направи резултата 3:1, а в добавеното време на първата част и Амос Юга реализира второто си попадение в срещата, осигурявайки аванс от три гола на ЦСКА преди вторите 45 минути.

След почивката и двата отбора намалиха темпото на игра, но въпреки това "червените" отбелязаха пети гол в 62-ата минута. Иван Турицов бе съборен в наказателното поле от противников футболист, след което реализира отсъдената дузпа, фиксирайки крайното 5:1.

За отборът на ЦСКА предстои още един двубой по-късно днес, като от 16.30 ч. те се изправят срещу Академия Пандев. Контролата срещу клуба от Северна Македония ще бъде последна за момчетата на Стойчо Младенов по време на престоя им в Алания.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българин е предизвикал тежка катастрофа с жертви на магистрала в Италия
Българин е предизвикал тежка катастрофа с жертви на магистрала в Италия
Започнаха тържествата за посрещането на Лунната нова година в Китай
Започнаха тържествата за посрещането на Лунната нова година в Китай