НОВИНИ

Гол от дузпа донесе победата на Атлетико в "Дербито на Мадрид"

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:01, 09.05.2022
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
Яник Ферейра Караско
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Атлетико (Мадрид) спечели с минималното 1:0 градското дерби срещу новокоронясания шампион на Испания Реал (Мадрид) в среща от 35-ия кръг на Ла Лига.

В герой за "дюшекчиите" се превърна Яник Ферейра Караско, който реализира единственото попадение в срещата, вкарвайки от дузпа в края на първата част.

Отново белгиецът имаше страхотна възможност да удвои аванса на своя тим в 77-та минута, но изстрелът му се отби от страничната греда.

На другата врата пък на Ян Облак на няколко пъти му се налагаше да демонстрира невероятния си рефлекс, за да запази победата на Атлетико. На два пъти словенският страж отрази опасни удари на Федерико Валверде, а четири минути преди края на редовното време му се наложи да прави спасяване и след изпълнение на Марко Асенсио от пряк свободен удар.

В крайна сметка отборът на Диего Симеоне издържа и така постигна първата си победа в "Дербито на Мадрид" в първенството от шест години насам.

Освен това със спечелените три точки "дюшекчиите" са вече на шест пункта пред Бетис в битката за последното място в зона Шампионска лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макс Верстапен спечели дебютното издание на Гран при на Маями
Макс Верстапен спечели дебютното издание на Гран при на Маями
Милан обърна Верона и отново излезе на две точки пред Интер
Милан обърна Верона и отново излезе на две точки пред Интер