НОВИНИ

Гол в продължението донесе обрат на Милан над Лацио

Оливие Жиру Милан
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:41, 24.04.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Милан победи Лацио с 2:1 в мач от 34-ия кръг на Серия А. Чиро Имобиле откри резултата, а Оливие Жиру изравни. В продължението Сандро Тонали донесе успеха на "росонерите".

Така Милан се върна на върха в Серия А. Тимът има 74 точки и води с две пред Интер, който ден по-рано взе дербито с Рома (3:1). "Нерадзурите" са с мач по-малко.

Възпитаниците на Маурицио Сари наложиха домакински натиск на стадион "Олимпико" в Рим и поведоха още в 4-ата минута. Чиро Имобиле стреля в левия ъгъл за 1:0.

След почивката възпитаниците на Стефано Пиоли стигнаха до изравнително попадение. Рафаел Леао намери Оливие Жиру в наказателното поле. Французинът шутира в долния ляв ъгъл на вратата.

До края на полувремето гостите бяха по-активния отбор. Постоянството им се отплати във втората минута на добавеното време. Сандро Тонали бе изведен сам срещу вратаря от резервата Златан Ибрахимович и завърши обрата, за да донесе трите точки на тима си.

Милан се изкачи на върха в класирането с актив от 74 точки, макар да има мач повече от втория Интер. Лацио остава на 6-ото място с 56 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Барселона с втора поредна шампионатна загуба на "Камп Ноу"
Барселона с втора поредна шампионатна загуба на "Камп Ноу"
Опозицията води на парламентарните избори в Словения
Опозицията води на парламентарните избори в Словения