НОВИНИ

Големи количества оръжия и муниции бяха открити в дома на актьора Ален Делон

големи количества оръжия муниции бяха открити дома актьора ален делон
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:11, 28.02.2024
Чете се за: 02:42 мин.
По света
Слушай новината

72 огнестрелни оръжия и над 3000 патрона бяха открити при обиск в дома на френския актьор Ален Делон, съобщи Франс прес, позовавайки се на изявление на прокуратурата, която започна разследване за незаконно притежание на оръжие. Тежко болният 88-годишен актьор няма разрешение за притежание на оръжие, подчерта прокурорът Жан-Седрик Го.

Обискът в дома му е проведен миналата седмица и е следствие от доклад на съдия във връзка с попечителство от 8 февруари. Служебното лице, отговарящо за правната защита на Ален Делон, е посетило дома на актьора и е забелязало, че той притежава огнестрелно оръжие, обясни прокурорът. Констатирано е и наличието на стрелбище в имението на актьора, който е голям любител и колекционер на оръжия. Делон продаде колекцията си на търг през 2014 г.

Семейството на Ален Делон стана причина за множество публикации в пресата през 2023 г., когато трите деца на актьора подадоха жалба срещу неговата компаньонка Хироми Ролен. От края на януари Делон, който страда от лимфом, беше поставен под правна защита. Беше назначен законов представител, отговорен за оказване на помощ във връзка със здравословното му състояние, което именно стана основа на конфликт между децата на Делон - Антони, Анушка и Ален-Фабиан.

Наличието на огнестрелно оръжие в имението на Делон в Души, където актьорът заяви, че иска да изживее последните си дни, стана обект на нова вълна обвинения между Анушка и Антони.

"Най-лошото е, че макар Антони и Ален-Фабиан да знаят колко ненавиждам оръжията - това е слабост на баща ми, белег на мъжественост от друга епоха, те ходят въоръжени в къщата", каза Анушка пред сп. "Ел".

По-възрастният брат - Антони, отговори в Инстаграм, обвинявайки сестра си, че е прекарала лятото, стреляйки с пистолет "Глок". "Накрая отнесе пистолета в Женева като спомен от татко."

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пирин Благоевград привлече 32-годишен латвийски защитник
Пирин Благоевград привлече 32-годишен латвийски защитник
Александър Зверев отпадна от турнира в Акапулко след загуба от негов сънародник
Александър Зверев отпадна от турнира в Акапулко след загуба от негов сънародник