НОВИНИ

Войната в семейство Делон: Загриженост или битка за наследство?

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
20:49, 17.01.2024
Чете се за: 03:27 мин.
По света
Слушай новината

Искрена загриженост или домогвания за наследство стоят зад войната между наследниците на Ален Делон, избухнала в началото на тази година?

Синовете на актьора Антони и Ален-Фабиан обвиниха сестра си Анушка, че манипулира баща им и крие от тях истинското му здравословно състояние. Френското правосъдие е засипвано от жалби от и срещу членове на семейство Делон, стигна се и до медицинска експертиза на 88-годишния актьор, който е с влошено здраве.

Здравето на Ален Делон се влоши след прекаран инсулт през 2019 година. Оттогава актьорът ограничи публичните си прояви и пребивава в имението си в Души-Монкорбон, южно от Париж, заедно с втория си син - 29-годишният Ален Фабиан. Първородният син Антони обвини сестра си Анушка, че е укрила сериозни когнитивни проблеми на баща им, който се намира в уязвимо положение.

Антони и баща бу бяха в обтегнати отношения, но се помириха след смъртта на Натали Делон през 2021 година. Тя е майка на Антони. Според 59-годишния Делон-син, Анушка иска да отведе актьора против волята му в Швейцария, където е домът й, за да избегне огромен данък наследство.

33-годишната наследница обвинява двамата братя, че поставят под риск живота на баща си и целта й е той да получи лечение. Анушка се ражда от връзката на звездата с Розали ван Бримен, както и брат й Ален Фабиан. Той е на страната на Антони и обвини сестра си в "злоупотреба със слабостта" на баща им.

Адвокатите на Ален Делон и на Антони Делон поискаха правна защита за актьора, стигна се и до медицинска експертиза за здравословното му състояние.

"Г-н Ален Делон отговори на въпросите на лекар-експерт, като така потвърди, че разсъдъкът му не е нарушен по никакъв начин, противно на клеветническите обвинения, на които е подложен в медиите", заявява адв. Кристоф Айела, представляващ Ален Делон.

"Може да се постави под въпрос тази експертиза, извършена от общопрактикуващ лекар, който не изглежда да е експерт", смята адв. Лоранс Бедоса, представляваща Антони Делон.

През 2021 г. Ален Делон съобщи, че е написал завещание. Като изпълнителка е посочена дъщеря му Анушка, определяна от френските медии като негова любимка. Според Антони Делон тя получава половината от всичко, а битката не е за пари, а за мястото, където баща му да прекара остатъка от живота си. Състоянието на Ален Делон се оценява на 200 милиона евро. Освен недвижимо имущество кинозвездата притежава и голяма колекция от картини.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рилски спортист се наложи драматично като гост на ЦСКА в НБЛ
Рилски спортист се наложи драматично като гост на ЦСКА в НБЛ
Само две болници в страната имат лицензирани площадки за въздушна спешна помощ
Само две болници в страната имат лицензирани площадки за въздушна спешна помощ