НОВИНИ

Голове на Бензема и Асенсио осигуриха на Реал победата в "Дербито на Мадрид"

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:57, 12.12.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
голове бензема асенсио осигуриха реал победата дербито мадрид
Слушай новината

Карим Бензема и Марко Асенсио бяха точни за своя Реал (Мадрид) при успеха на "Белия балет" с 2:0 у дома в градското дерби срещу Атлетико (Мадрид).

С поредната си победа футболистите на Карло Анчелоти продължават да водят убедително в Ла Лига, като имат 8 точки аванс пред най-близкия преследвач Севиля. Втората поредна загуба в първенството пък отдалечи Атлетико на цели 13 пункта от градския съперник.

На "Сантиаго Бернабеу" домакините поведоха в резултата след малко повече от четвърт час игра чрез своя капитан Карим Бензема, който отбеляза много красив гол от въздуха след асистенция на Винисиус Жуниор.

До почивката и двата отбора имаха по една отлична възможност да отбележат във вратата на противника, но двамата вратари Ян Облак и Тибо Куртоа демонстрираха отлични рефлекси.

Второто полувреме започна с два изстрела на "дюшекчиите" по посока Куртоа, но и в двата случая белгийският страж бе на мястото си.

Така се стигна до 57-та минута, когато Реал нанесе втория си удар. Подаване на Винисиус по земя намери в наказателното поле на гостите непокрития Марко Асенсио, чийто изстрел от движение не остави шансове на Ян Облак и оформи крайния резултат на срещата в Мадрид.

В последните малко повече от 30 минути Атлетико бяха по-дейни в предни позиции, но всичките им опити да стигнат до гол бяха неутрализирани от Тибо Куртоа, за когото това бе четвърта поредна суха мрежа във всички турнири.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПСЖ пречупи Монако с два гола на Килиан Мбапе
ПСЖ пречупи Монако с два гола на Килиан Мбапе
Интер разби Каляри и оглави таблицата в Серия "А"
Интер разби Каляри и оглави таблицата в Серия "А"