НОВИНИ

Голове в края донесоха победата за Лудогорец срещу Етър

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:35, 30.08.2020
Чете се за: 01:00 мин.
Футбол
голове края донесоха победата лудогорец етър

Лудогорец поведе в efbet Лига, след като победи с 0:2 като гост Етър. Отборът на Павел Върба е с 9 точки след 4 кръга, докато „болярите“ са в серия от 4 поредни загуби, в които дори не се отбелязали гол.

Първата ситуация в срещата дойде в 8-ата минута. Тогава Ихинио Марин получи топката в непосредствена близост до стража на домакините Анатоли Господинов, но ударът му с глава бе право в него.

Логично повечето интересни събития в двубоя бяха пред вратата на Етър, но чисти голови положения нямаше.

Веднъж защитата се справи и бе блокиран удар на Ихинио Марин. След това пък Алекс Сантана пробва задна ножица, но много неуспешно.

Втората част започна с интересно положение пред вратата на Ренан, дошло след пробив на Преслав Боруков. Никой от футболистите на „болярите“ обаче не успя да засече.

Интересно е да се отбележи, че треньорът на „орлите“ Павел Върба заложи и на двамата си централни нападатели през втората част – Клаудиу Кешерю и Ихинио Марин.

В 65-ата минута румънецът пробва от фаул да отбележи, но не уцели вратата.

Пет минути след това пък испанецът с глава би над целта. Секунди след това Анатоли Господинов блесна с важна намеса след удар с глава на Драгош Григоре.

В 78-ата минута Каули излезе на добра позиция, като не бе акуратен в завършващия изстрел.

60 секунди след това Лудогорец поведе в резултата, а точен бе Кешерю. Сантана отне от Йосков, Недялков веднага намери Кешерю, който стреля. Мариян Иванов изби, но право на крака на румънеца, който матира Анатоли Господинов за 1:0

Дебют за разградчани записа последното ново попълнение – юношата на Фейенорд Елвис Ману. Именно нидерландецът асистира на Мавис Чибота в 90-ата минута, който оформи крайното 2:0 в полза на деветкратните шампиони на България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасно горещо време днес
Опасно горещо време днес
Левски най-после спря сушата след убедителен успех в Монтана
Левски най-после спря сушата след убедителен успех в Монтана